Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
ek wedstrijden waar

14 juni is het weer zover, het EK voetbal wordt gehouden. Deze keer is het de eer aan Duitsland om het toernooi te mogen organiseren. Het EK 2024 wordt gehouden in 10 speelsteden verspreid over Duitsland. In Berlijn wordt de finale gespeeld, om precies te zijn op 14 juli 2024, een maand na de eerste poulewedstrijd. In 2006 werd in dit stadion ook de finale van het WK gespeeld. In het Olympiastadion werden toen 6 wedstrijden gespeeld. Naast de 4 groepswedstrijden ook een kwartfinale en de finale.

Van Hamburg tot München

Duitsland heeft ervaring met het organiseren van grote voetbaltoernooien. Het WK in 1974, het EK in 1988 en het WK in 2006 heeft Duitsland al eerder georganiseerd. Een aantal stadions die nu worden gebruikt zijn al eerder gebruikt bij andere voetbaltoernooien. De stadions EK 2024 die worden gebruikt tijdens het EK zoals de thuisbasis van Bayern München, de Allianz Arena is ook tijdens het vorige EK in 2021 gebruik van gemaakt. In dit stadion kunnen 74.475 toeschouwers.

Doorgeven van de selecties

De definitieve selecties van de landen die meedoen aan het EK van 2024 moeten voor de deadline de selectie hebben doorgegeven. De deadline is een week voor aanvang van het toernooi. Op 14 juni 2024 mag Duitsland het toernooi openen tegen Schotland, deze wedstrijd wordt gespeeld in poule A. Een selectie van een land mag uit maximaal 23 spelers bestaan. Van de 23 spelers zijn er drie doelmannen. Na de deadline van 7 juni mag een geblesseerde speler niet meer worden vervangen. Uitgezonderd doelmannen, deze mogen na de deadline nog worden vervangen.

Mogelijke tegenstanders in de 8e finales

We gaan er natuurlijk van uit dat we de groepsfase van het EK 2024 doorstaan. Dan begint het echte werk met de 8e finales, maar welke tegenstanders kan het Nederlands Elftal dan mogelijk treffen? Hierbij zijn er meerdere scenario’s mogelijk:

Wordt Nederland groepswinnaar dan speelt het vervolgens tegen de nummer 2 uit poule F. In deze groep zitten onder andere Turkije, Tsjechië en Portugal.

Mocht het Nederlands Elftal tweede worden in de poule, dan spelen ze tegen de 2e plaats van poule E. Dit kan dan zijn: Roemenië, België, Slowakije of de play-off winnaar van Path B.

Gaat Nederland door als beste nummer 3 dan wordt het een erg complex verhaal tegen wie ze dan moeten spelen. Waarschijnlijk is de groepswinnaar uit groep C dan de tegenstander in de 8e finales.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.