Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
dagen van het jaar

In 2022 verscheen er een bericht online dat meteen onze aandacht trok: Dagenvanhetjaar.nl stopt. Deze fantastische site meldt al bijna acht jaar lang de meest bijzondere informatie die bij de dag van vandaag hoort. Een favoriet van ons, want ook Jaarkalender.nl is altijd op zoek naar bijzondere wetenswaardigheden. Na een uitgebreide mailwisseling met de eigenaresse van de nieuwssite kunnen wij trots melden dat Jaarkalender.nl verder gaat met Dagenvanhetjaar.nl!

“Wat begon als een hobby met geen enkele lezer, is uitgegroeid tot iets waar ik trots op ben”, schrijft Gina Makken in een blogbericht op Dagenvanhetjaar.nl. De eigenaresse van de site vervolgt: “Ik heb vele trouwe volgers en lezers en ik heb er van genoten om dit te doen. Bijna acht jaar lang heb ik dagelijks een blog geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik probeerde deze onderwerpen altijd op een begrijpelijke manier te vertalen en op ”papier” te zetten.” 

Een inhaakkalender, maar dan een stapje verder

En dat is iets wat Gina zeker is gelukt. Wie de homepage van de site bezoekt, ziet de dag 21 juli staan. Eén van de laatste dagen waarover Gina schreef. Bijna elke inhaakkalender online meldt wel iets interessants over deze dag, maar Dagenvanhetjaar.nl gaat een stapje verder. Want het is op deze datum niet alleen Internationale herdenkingsdag voor drugsgebruikers, maar ook een Belgische Nationale Feestdag en (belangrijke informatie dit ?) Internationale Junkfood Dag. Wie doorklikt, leest vervolgens allerlei interessante informatie over het feit waarom een herdenkingsdag voor drugsgebruikers zo belangrijk is. Gina sluit het bericht af met: “Tis een rustige ‘dagen van’ dag vandaag. Ook een keer lekker, toch?”. En dat terwijl wij al flink onder de indruk waren van de hoeveelheid informatie… 

Of er moet iemand zijn die Dagenvanhetjaar.nl wil overnemen

Helaas is Gina genoodzaakt om met haar website te stoppen. “Niet omdat ik het niet meer wil doen, maar omdat een nieuwe persoonlijke zware medische uitdaging op me ligt te wachten. Nu ga ik een onzekere toekomst tegemoet die ik strijdvaardig te lijf zal gaan. En daar zullen de aankomende weken en maanden al mijn kracht en energie in gaan zitten.” De schrijfster sluit haar bericht af met: “De blog zal tot einde van dit jaar (2022, red.) online blijven staan, daarna haal ik deze er af. Of er moet iemand zijn die Dagenvanhetjaar.nl van me wil overnemen…” 

Er gaat geen waardevolle informatie verloren

Zo’n uitgebreide website met zo veel interessante informatie laten verdwijnen? Nee… Dat konden we niet laten gebeuren. Daarom gaat Jaarkalender.nl verder met de site. Hoe we dat precies vorm gaan geven, laten we nog even in het midden. Want om aan de uitgebreidheid van Gina te tippen… Alle waardevolle informatie gaat nu in ieder geval niet verloren. Jaarkalender.nl wenst Gina nogmaals heel erg veel beterschap en bedankt haar voor de prettige samenwerking. Het ga je goed!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.