Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
weetjes over de maand augustus

Iedereen weet wel dat we op dit moment midden in de zomer zitten. Dat betekent dat de natuur in volle bloei staat. Augustus wordt ook wel de oogstmaand of warmtemaand genoemd. De eerste weken van augustus zijn het warmst en staan ook wel bekend als hondsdagen. Dit wist jij waarschijnlijk al maar weet jij de volgende weetjes over de maand augustus ook?

Het plukken van rijpe bramen

Zoals we hierboven al zeiden staat de natuurlijk in volle bloei. In augustus zijn de bramen dan ook eindelijk rijp en klaar om geplukt te worden. Je hebt ze vast wel eens zien staan in het bos of langs de weg. Je hebt er vast een hekel aan, al die stekelige struiken. Deze struiken staan vaak in onze mooie natuurgebieden. Naast dat wij ze heel erg lekker vinden zijn de vogels er ook heel erg dol op. Wij trekken er dan ook massaal op uit om zoveel mogelijk bramen te scoren. Je moet wel oppassen met het plukken van bramen. Wildplukken valt namelijk onder stroperij en is dus volgens de wet verboden. Het is toegestaan om voor eigen gebruik bramen te plukken met een max van 250 gram. Wanneer je meer bramen plukt en je gecontroleerd wordt kan je een boeten krijgen. Zo’n boete is geen kleine. De boete kan namelijk zo oplopen tot maximaal €4100. Daar kan je veel bramen voor kopen in de winkel.

De prachtige zonnebloemvelden

Je hoeft niet naar het buitenland om een zonnebloemenveld te zien. In Nederland zijn er namelijk ook steeds meer zonnebloemvelden. Boeren gebruiken ze als om omheining van hun landbouwvelden. Ze krijgen hier dan ook subsidie voor van de overheid. Het kan ook zijn dat boeren zonnebloemen laten groeien om zonnebloemolie van te maken. In Augustus staan de bloemen dan ook vol in bloei. Dat geeft natuurlijk een prachtig beeld voor het maken van foto’s. Stap op de fiets en maak je nieuwe Instagram foto.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Augustus had een andere naam

Augustus heette niet altijd augustus. Vroeger war haar naam Saxatilis. Veel mensen denken dat het dan ook iets met seks te maken heeft, maar dat is niet zo. het betekent namelijk zesde maand. Keizer Gaius lulius Ceasar Octavianus, beter bekend als Keizer Augustus, kwam met de nieuwe naam. Hij was namelijk jaloers op Julius Ceasar, die ook zijn eigen maand had. Je wist het waarschijnlijk niet maar zijn maand was de maand juli. Hoe gaaf is het om je eigen maand te hebben. Welke maand geef jij je voorkeur?

Augustus en een schrikkeljaar?

In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari. Dat is dit jaar niet het geval. Het volgende schrikkeljaar is namelijk pas weer in 2024. We moeten dus nog even wachten. Toch is het wel een leuk feitje om te onthouden tot het 2024 is. Wij weten dan ook zeker dat jij de enige bent die dit weet van je vrienden groep. Hou het daarom ook goed geheim tot dat het zover is. Ze zullen dan allemaal verbaasd zijn!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.