Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Zomervakantie

Drie keer knipperen en hij is alweer bijna voorbij… We hebben het natuurlijk over de zomervakantie. In de regio Midden moeten kinderen vanaf aanstaande maandag 21 augustus weer naar school. De regio Zuid heeft nog een weekje langer vakantie en in de regio Noord zijn de scholen weer open op 4 september. Maar, gelukkig hebben we goed nieuws. Want over ruim 30 dagen is het namelijk tijd voor de zomervakantie van 2024. Aftellen!

De Nederlandse zomer van het laatste jaar had een prachtige start in juni. Want er was zon, heel veel zon! Helaas kwam daar in juli verandering in en die verandering ging ook in augustus door. Regen, regen en nog eens regen… Op sommige dagen was de kans op neerslag gewoon 100%. En dat is best balen als je net op vakantie bent in eigen land. In de kranten waren dan ook verschillende interviews te lezen met Nederlanders die hun vakantie moesten afblazen. Simpelweg omdat het gewoon te nat was ☹.

Een echte Nederlandse zomer
Toch, zo weten verschillende websites over het weer ons te melden, is de zomer niet anders dan andere zomers. Ja, er viel meer regen. En ook precies in de vakantieweken. Maar qua temperatuur en zonuren was deze zomer eigenlijk precies wat we van een zomer in Nederland mogen verwachten.

Extreem weer in rest Europa
Hoe anders verloopt dat in de rest van de Europa. Op grote delen van het noordelijk halfrond is het deze zomer extreem warm. Temperaturen van boven de 40 graden zijn eerder regel dan uitzondering. Op diverse plekken worden nieuwe hitterecords gevestigd van rond de 50 graden. In Marokko en Turkije bijvoorbeeld. Het extreme weer in Europa heeft helaas vergaande gevolgen. Bosbranden, hevige stormen, overstromingen… Kranten en nieuwssites staan er elke dag vol mee. En dat zet ons met beide benen op de grond! Klagen over onze Hollandse zomer? Absoluut niet nodig. Laat het in 2024 vooral weer zo zijn…

Zomervakantie 2024
De zomervakantie begint voor de regio Zuid het eerste in 2024: vanaf 6 juli zijn kinderen vrij! Regio Midden volgt, vanaf 13 juli, en regio Noord is als laatste aan de beurt. Daar begint de zomervakantie in 2024 op 20 juli. Wil je precies weten hoeveel nachtjes je nog moet aftellen ?? Ga dan snel naar onze Zomervakantie pagina

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.