Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
waarom is een papieren agenda zo belangrijk?

Veel mensen vinden een agenda overbodig want je kan het tegenwoordig allemaal via je telefoon doen. Dat klopt maar is een digitale agenda dan ook beter? Wij onderzoeken het en zetten het voor je op een rijtje.

Waarom moet je een papieren agenda gebruiken?

Het is natuurlijk veel leuker om een papieren agenda bij je te hebben dan een digitale agenda. Alleen om deze reden zal je al een papieren agenda kopen.

Het is veel persoonlijker

Iedereen gebruikt het tegenwoordig wel, de agenda van je smartphone. Het enige wat deze apps missen is wat creativiteit, het ziet er namelijk allemaal zo basic uit waardoor het niet zo leuk is als een papieren agenda. Een papieren agenda heeft veel meer karakter en daar kan je gewoon niet omheen.

Het gevoel van een lege papieren agenda

Je kent vast nog wel het gevoel toen je naar de middelbare school ging en net een nieuwe agenda had gekocht omdat dit moest. Je zal vast gedacht hebben dat je het ook wel met je telefoon kon doen maar dat is toch anders. Er is toch niks lekkerder dan in een lege agenda te schrijven. Na een maand zal je nieuwe agenda ook wel weer vol staan met allerlei dingen maar dat maakt natuurlijk niets uit. Dat hoort er eenmaal bij.

Je onthoudt dingen beter

Je hebt er vast wel eens van gehoord dat je dingen beter gaat onthouden wanneer je ze op schrijft. Nog een reden om een papieren agenda te maken of te kopen. Je zal nu vast denken dat, dat helemaal niet uitmaakt omdat je een agenda hebt zodat je het niet vergeet maar dat is niet zo. Een agenda is een steuntje in je rug om dingen helemaal niet te vergeten, maar eigenlijk is het toch veel fijner om al je taken voor de dag in je hoofd te hebben in plaats van elke keer op je telefoon te kijken. Daarnaast train je ook nog is je brein, en dat is nooit verkeerd!

Vrij van je telefoon

Uit onderzoek is gebleken dat mensen veel te veel op hun telefoon zitten. De kans is dan ook groot dat je familie of een van je collega’s ook vast wel eens heeft gezegd dat je afstand moet nemen van je telefoon. Geef maar toe, ook jij besteedt dagelijks veel te veel tijd aan je telefoon. Even snel kijken wie je een whatsappje heeft gestuurd en daarna ook nog even over Facebook en Instagram scrollen, iedereen kent het wel. Als je gebruikt maakt van een papieren agenda gebeurt dit niet. De kans is dan ook 0,0% dat je even snel je telefoon er bij pakt. Tevens kan je agenda ook niet leeg raken. Iedereen hoopt dat dit ooit nog gaat gebeuren bij de smartphones maar dat duurt nog wel even.

Maak je eigen agenda

Bij Jaarkalender hebben we de mogelijkheid om je eigen agenda te maken hoe leuk is dat. Je kan met een klik op de knop de feestdagen en de vakanties toevoegen zonder enige moeite te doen en je kan ook nog is je eigen afspraken of verjaardagen er in zetten. Ben jou nou helemaal overtuigd en wil je nu ook een papieren agenda? Geen stress, je kan deze helemaal digitaal invullen en daarna uitprinten.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.