Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Halloween

Halloween wordt in Nederland steeds populairder en maandag 31 oktober is het weer zover. Verkleedfeesten, ‘trick or treaten’ langs de deuren en natuurlijk onze huizen en tuinen een beetje versieren… Een griezelige Halloween pompoen mag daarbij niet ontbreken. Met de herfstvakantie in aantocht is het dan ook een prima tijd om vast aan de knutsel te gaan. Jaarkalender helpt je graag bij het maken van een doodenge Halloween pompoen (bij wijze van spreken dan).  

Halloween is elk jaar op 31 oktober. In 2022 valt dit ‘feest’ dan ook op een maandag. Misschien niet de handigste dag voor een griezelfeest of ‘trick or treaten’ met schoolgaande kinderen. Reden genoeg dus om flink uit te pakken met enge versiering. Met onderstaande tips wordt jouw Halloween pompoen vast het pronkstuk van de dag.  

Welke pompoen kun je het beste gebruiken voor Halloween?

Jouw Halloween pompoen moet natuurlijk groot en oranje zijn. Hier kun je het beste de ‘gewone’ pompoen voor gebruiken, ook wel de winterpompoen genoemd. Deze pompoenen kun je kweken in je eigen moestuin, maar natuurlijk ook kopen. Tip: zoek eens op Marktplaats of een social kanaal naar adresjes in de buurt waar ze pompoenen verkopen. Daar mag je vaak zelf een pompoen uitzoeken en betaal je ook niet meteen de hoofdprijs.  

Wat heb je nodig om een Halloween pompen uit te hollen?  

Om te beginnen heb je een scherp mes nodig. Hiermee kan je de bovenkant van de pompoen insnijden waardoor er een soort dakje ontstaat. Nu kun jij ‘in’ de pompoen en hem leegscheppen. Gebruik hiervoor een ijsschep. Deze is groter en steviger dan een normale lepel, waardoor het uithollen een stuk makkelijker gaat. Zorg ervoor dat je de pompoen helemaal uitholt en er (bijna) geen vruchtvlees achterblijft. Zo blijft je pompoen het langste goed.  

Met het scherpe mesje snijd je vervolgens een gezicht in de pompoen. Je kunt de ogen, neus en mond eventueel eerst aftekenen met een zwarte stift. Vergeet ook niet om wat extra ronde gaten in de pompoen te maken zodat er voldoende lucht bij je waxinelichtje komt. Als je die wilt gebruiken natuurlijk…  

Kan er een waxinelichtje in een Halloween pompoen? 

Ja dus? Maar zorg er wel voor dat er voldoende lucht bijkomt, want anders brandt hij niet.  

Hoe houd je een Halloween pompoen goed?

Een uitgeholde pompoen gaat helaas maar een aantal dagen tot maximaal twee weken mee. Om de houdbaarheid wat te verlengen, kun je een paar dingen doen. Als eerste moet je ervoor zorgen dat er geen vruchtvlees meer in jouw Halloween pompoen zit. Dat rot namelijk het snelste. Daarnaast kun je jouw kunstwerk insmeren met vaseline of zonnebloemolie. Dit stoot water af waardoor de pompoen dus minder vochtig wordt. Ook is het belangrijk dat je hem zo koel, donker en droog mogelijk bewaart… 

Je leest, er komt nogal wat kijken bij zo’n Halloween pompoen. Natuurlijk zijn wij bij Jaarkalender.nl heel erg benieuwd naar jouw creatie en zijn foto’s van harte welkom. Wil je in de tussentijd meer lezen over Halloween? Bezoek dan onze speciale Halloweenpagina.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.