Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Moederdag 2021

Zondag 11 mei is het weer zover, de dag waarbij we onze moeders in het zonnetje moeten zetten. Veel mannen vinden het dan ook moeilijk om iets te bedenken wat ze hun moeder gaan geven. Wij geven je daarom een aantal tips hoe jij je moeder toch kan verrassen.

Geschiedenis van Moederdag

Moederdag bestaat al best een tijdje, het begon allemaal in het midden van de 19de eeuw. In 1870 startte de Amerikaanse rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van moeders. In 1970 kwam het pas echt van de grond. Dit kwam omdat Anna Marie Jarvis uit Grafton Moederdag begon te promoten. In 1908 organiseerde ze dan ook de eerste officiële Moederdag. Dit deed ze om haar moeder te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog om het leven was gekomen. Omdat dit idee zo goed aansloeg besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in de maand mei voortaan Mother’s Day te noemen en om er een nationale feestdag van te maken.

Moederdagcadeaus

Er zijn natuurlijk veel dingen die je aan je moeder kan geven. Het gaat dan ook niet altijd om het cadeau. Vaak zijn moeders ook al heel erg blij als ze een gezellige dag gehad hebben. Daarom zeggen ze ook altijd “Het gaat om het gebaar”. Maar wil je toch je moeders iets leuks geven hebben wij een aantal tips die ze nooit zal vergeten.

Geniet samen van de prachtige Nederlandse natuur

Wat is er nou leuker dan in het zonnetje te genieten van de prachtige natuur die we hebben in ons eigen land. Nu we niet zomaar naar het buitenland mogen door de maatregelen die er op dit moment gelden moeten we het met Nederland doen. Bestel een lekkere high tea of maak er zelf een, neem die mee naar het natuurgebied om daar samen met je moeder een stuk te gaan wandelen en halverwege samen te genieten van een overheerlijke high tea.

Een speciale bos bloemen is nooit verkeerd

Er zijn heel veel manieren om je moeder een leuke dag te geven. Een van de klassiekers is dan ook een mooie bos bloemen. Iedere moeder vind het leuk om een prachtige bos bloemen te ontvangen. De kans is dan ook aanwezig dat je niet zomaar bij je moeder op bezoek kan in deze vervelende tijd. Daarom hebben veel bloemisten ook een optie om de bloemen te bezorgen. Dan verras je, je moeder helemaal. Kijk wel goed wat voor bos bloemen je wilt geven, moeders zijn er net als bloemen, in alle soorten en maten. Dus met welke speciale bloemen ga jij je moeder verassen?

Een kookboek voor elke keukenprinses

Is je moeder een echte keukenprinses? Dan zou ik het wel weten, geef een leuk kookboek met speciale recepten waar jullie dan samen van kunnen genieten. Je bent namelijk nooit klaar met nieuwe recepten leren en een kookboek is ook nog is makkelijk te verzenden via de post. Deze combinatie maakt dit dan ook echt een top cadeau.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.