Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Tips om de winter te overleven

We zitten weer in het koudste seizoen van het jaar genaamd de winter. De tijd van het jaar waar de tempraturen behoorlijk naar beneden lopen. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je de winter goed doorkomt? Dat lees je hier.

Ga naar buiten

Het klinkt misschien een beetje raar om naar buiten te gaan in de kou. We zitten natuurlijk liever op de bank met een heerlijk dekentje voor de houtkachel. De reden waarom je juist naar buiten moet gaan is je humeur. Wanneer je in de winter naar buitengaat krijg je humeur namelijk een grote boost, door het natuurlijke licht én frisse lucht die je inademt, heeft dit positieve effecten op je gezondheid. Het is dan ook niet zo dat alleen je humeur er beter van wordt, maar je immuunsysteem wordt ook beter. Trek er dan ook samen met je geliefde op uit en wandel door de mooiste bossen van Nederland. Wij weten dan ook zeker dat je prachtige plaatjes te zien krijgt, want geef toe. De natuur in Nederland is heel erg mooi. Dat weten we allemaal wel en daar mogen we ook best trots op zijn.

Slaap voldoende in de winter

Een goede nachtrust is natuurlijk altijd goed, maar een goede nachtrust in de winter is nóg beter. Dat komt omdat je tijdens de donkere dagen veel minder vitamine D binnenkrijgt. In alle andere seizoenen ben je namelijk veel meer buiten en vang je veel meer vitaminen op. Ook zorgt het natuurlijk voor veel energie en punitiviteit. Wij adviseren je dan ook om in de winter te gaan zoeken naar een goed slaapritme. Een ritme in je leven is namelijk niet alleen prettig voor jezelf, maar ook zeker voor je lichaam. Na een tijdje zal je dan ook zeker merken dat het je heel erg goed doet en dan wil je niet meer zonder.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Zorg voor genoeg licht in je huis

We weten allemaal wel dat het in de winter behoorlijk donker kan zijn. Zorg dus dat je voldoende licht in huis brengt. Dat heeft dan ook weer te maken met je humeur en een beter werkend immuunsysteem. Doe bijvoorbeeld alle gordijnen open en maak het zo licht mogelijk voor jezelf. aangezien het in de winter snel donker wordt is het wel prettig om zelf zoveel mogelijk licht te maken tijdens deze donkere tijden. We houden allemaal toch wel van een beetje licht?

Tips om de winterdip te verslaan

We gaan dan ook met z’n allen onze zogenaamde winterdip in. Wij hebben je dan ook een aantal tips gegeven om juist die winterdip te voorkomen of aan te pakken. Denk er dus vooral aan om wel naar buiten te gaan ook al is het heel erg koud. Na een tijdje zal je er wel aan wennen. Je krijgt er namelijk geen spijt van. Doormiddel van onze tips is het nog nooit zo makkelijk geweest om je winterdip te verslaan. Nog een kleine tip: kleed je wel warm aan wanneer je bijvoorbeeld naar het bos gaat.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.