Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Geboren in November

Volgens onderzoek kan geboren worden in november resulteren in een langse levensduur, naast andere unieke eigenschappen. In dit artikel hebben wij het over enkele manieren waarop november-baby’s zich onderscheiden van de rest. Maar eerst wat geschiedenis.

November: een bijzondere maand

November is de elfde maand van het jaar in de Juliaanse en Gregoriaanse kalenders, de vierde en laatste van vier maanden met een lengte van 30 dagen. Het is de vijfde en de laatste van de vijf maanden met een lengte van minder dan 31 dagen. November was de negende maand van de Romeinse kalender. November dankt zijn naam aan het Latijnse novem dat “negen” betekent. Toen januari en februari aan de Romeinse kalender werden toegevoegd was november niet meer de negende maand. November is een maand van de late lente op het zuidelijk halfrond en de late herfst op het noordelijk halfrond. Daarom is november op het zuidelijk halfrond het seizoensequivalent van mei op het noordelijk halfrond en vice versa.

Wat ben je als je geboren bent in november?

Je bent een schorpioen of een boogschutter afhankelijk van wanneer je geboren bent. Vanaf 22 november kan je een boogschutter zijn terwijl  het sterrenbeeld schorpioen al in oktober begint. Maar naast een sterrenbeeld hebben mensen die geboren zijn in november nog veel meer unieke eigenschappen als je de onderzoeken doorneemt.

Mensen die in november geboren zijn zijn vaker linkshandigen

Linkshandigen vormen slechts 10% van de bevolking, en als je in november geboren bent, is de kans groot dat je een van de weinige bent. Meer in het bijzonder hebben jongens die in november zijn geboren, meer kans om linkshandig te zijn. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken die kijken naar geboortedatum en vaardigheden.

Welke beroemde mensen zijn er geboren in november

Bijna elke maand heeft een paar bekende namen, maar november heeft wat toppers zoals Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson, Jodie Foster en Ryan Gosling. Als je deze verjaardagsmaand deelt met dit gezelschap betekent dat misschien ook wel dat je voorbestemd bent om beroemd te worden.

Mensen die zijn geboren in november zijn atletisch en gezond

 Volgens studies zijn kinderen geboren in november fitter en krachtiger dan kinderen die in andere maanden zijn geboren. Er zijn onderzoeken gedaan waarbij de conditie is gemeten en kracht van het onderlichaam. Veel mensen hebben een of andere vorm van hartaandoening, maar als je in november geboren wordt, is de kans groot dat je er niet bij zult zijn. Terwijl hartaandoeningen vaker voorkomen, ontdekte een studie dat degenen die in november zijn geboren, het minst waarschijnlijk de diagnose hart- en vaatziekten krijgen. Goed nieuws dus als je een novemberkindje bent.

Het is een ongebruikelijke maand om geboren te worden

Een verjaardag in november hebben is uniek op zich, aangezien het een van de meest ongewone maanden is om geboren te worden. Volgens de bepaalde grafieken behoren verjaardagen in deze maand tot de zeldzaamste verjaardagen van het jaar. Er worden dus meer mensen geboren in andere maanden.

Als je in november geboren bent ben je veelzijdig

November-baby’s zijn echt uniek als het gaat om loopbaantrajecten. Degenen die in november zijn geboren, hebben elke denkbare baan vervuld, van avonturiers tot zangers als je naar de statistieken kijkt. Ze hebben zelfs hun leven doorgebracht als lid van een koninklijke familie, zoals Marie Antoinette, en hebben de wereld gered als chemici, zoals Marie Curie. Het is duidelijk dat de toekomst zo ongeveer alles in petto heeft als je in november jarig bent.

Ze zijn het gelukkigst en leven het langst

Het maakt niet uit welk pad een novemberkindje kiest, ze zullen waarschijnlijk een gelukkig leven leiden. Volgens onderzoek hebben baby’s die in de herfst zijn geboren en vooral baby’s die in november zijn geboren, de laagste percentages klinische depressie. Het is daarnaast vrij zeldzaam om 100 te worden. In feite haalt minder dan 1% van alle mensen een volle eeuw, maar als je in november geboren wordt, is de kans groot dat je tot de weinigen behoort. Onderzoekers ontdekten dat baby’s die tussen september en november zijn geboren, meer kans hebben om honderdjarigen te worden dan baby’s die in andere maanden worden geboren.

November is een geluksmaand

Dankzij bovenstaande feitjes weet je nu dat november een bijzondere maand is om in geboren te worden. Houdt de dagen van november goed bij met een digitale kalender en vergeet nooit meer een verjaardag of belangrijke afspraak in deze maand.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.