Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16

Alle sterrenbeelden

Welk sterrenbeeld ben ik?

Sterrenbeeld Ram

21 maart t/m 19 april

Sterrenbeeld Stier

20 april t/m 20 mei

Sterrenbeeld Tweelingen

21 mei t/m 20 juni

Sterrenbeeld Kreeft

21 juni t/m 22 juli

Sterrenbeeld Leeuw

23 juli t/m 22 augustus

Sterrenbeeld Maagd

23 augustus t/m 22 september

Sterrenbeeld Weegschaal

23 september t/m 22 oktober

Sterrenbeeld Schorpioen

23 oktober t/m 21 november

Sterrenbeeld Boogschutter

22 november t/m 21 december

Sterrenbeeld Steenbok

22 december t/m 19 januari

Sterrenbeeld Waterman

20 januari t/m 18 februari

Sterrenbeeld Vissen

19 februari t/m 20 maart

Wanneer ben je geboren? Welk sterrenbeeld ben ik?
Ram 21 maart t/m 19 april
Stier 20 april t/m 20 mei
Tweelingen 21 mei t/m 20 juni
Kreeft 21 juni t/m 22 juli
Leeuw 23 juli t/m 22 augustus
Maagd 23 augustus t/m 22 september
Weegschaal 23 september t/m 22 oktober
Schorpioen 23 oktober t/m 21 november
Boogschutter 22 november t/m 21 december
Steenbok 22 december t/m 19 januari
Waterman 20 januari t/m 18 februari
Vissen 19 februari t/m 20 maart

Wat is een sterrenbeeld?

Zoals iedereen wel weet zijn er in totaal net zoveel sterrenbeelden als maanden. Twaalf om precies te zijn. Elke maand heeft dus bijna een eigen sterrenbeeld. Rond de derde week van de maand, verschuift de zon door een ander sterrenbeeld. Wanneer de sterrenbeelden doordraaien ontstaat er een figuur. Dit figuur is door mensen bedacht en ze hebben daar vervolgens een betekenis achter bedacht. Je dacht het waarschijnlijk al, maar dit is duizenden jaren geleden ontstaan. Om precies te zijn is het patroon in de beginjaren van de Westerse astrologie ontstaan, dat is zo’n 6000 jaar geleden toen nog in de het Oude Griekenland. Ook heeft elk sterrenbeeld zijn eigen specifieke persoonlijkheidskenmerken, doelen, verlangen en zijn eigen gedrag ten opzichte van de andere sterrenbeelden. Kort gezegd is een sterrenbeeld een verzameling sterren die ogenschijnlijk een figuur vormt als men ze door lijnen zou verbinden. De sterren van een sterrenbeeld lijken dicht bij elkaar te staan in de hemel in een herkenbare vorm.

Wat is mijn sterrenbeeld?

Jij hebt je vast ook wel eens afgevraagd welk sterrenbeeld je bent. Wanneer je dit eenmaal weet vergeet je het ook nooit meer in je leven. Ben jij toevallig tussen 21 maart en 19 april geboren? Dan heb jij een Ram als sterrenbeeld. Het klinkt misschien een beetje gek, maar je sterrenbeeld heeft veel invloed op jouw persoonlijkheid, houding en je emoties. Je sterrenbeeld is namelijk de basis van jouw persoonlijkheid. Wil jij nou weten wat voor sterrenbeeld je hebt? Bovenaan deze pagina hebben wij alle sterrenbeelden op een rijtje gezet zodat jij heel eenvoudig kan zien welk sterrenbeeld jij bent.

Wat is mijn sterrenbeeld

Sterrenbeeld betekenis

Zoals we hierboven ook al aangaven heeft elk sterrenbeeld zijn eigen betekenis. In totaal zijn er twaalf sterrenbeelden, ook wel dierenriem tekens genoemd. Elk teken heeft vervolgens zijn eigen sterke en zwakke punten en zijn eigen eigenschappen, maar wat zijn die eigenschappen precies? Als we willen weten wat voor persoonlijkheidstypes passen bij een bepaald sterrenbeeld moeten we kijken naar de zo hetende elementen. In totaal zijn er vier elementen. Deze elementen helpen bij het beschrijven van de unieke persoonlijkheidstypes. Zoals we hierboven ook al aangaven hebben deze elementen veel invloed op de emoties, gedrag en denkwijze van een mens. Dit zijn de vier elementen: Watertekens, Vuurtekens, Aardetekens, Luchttekens.

Watertekens betekenis

Heb jij Kreeft, Schorpioen of Vissen als sterrenbeeld? Dan ben jij een waterteken. Watertekens zijn heel erg emotioneel en gevoelig.  Watertekens houden van diepe gesprekken en zullen altijd klaar staan voor de belangrijke mensen om hen heen.

Vuurtekens betekenis

Heb jij Ram, Leeuw of Boogschutter als sterrenbeeld? Dan behoor jij bij de vuurtekens. Vuurtekens zijn gepassioneerd en temperamentvol. Vuurtekens worden snel boos, maar vergeven je vervolgens wel snel. Verder zijn vuurtekens intelligent en zelfbewuste mensen.

Aardetekens betekenis

Heb jij Stier, Maagd of Steenbok als sterrenbeeld? Aardetekens zijn erg loyaal en stabiel. Ook blijven aardetekens bij hun geliefde wanneer ze in een moeilijke tijd zitten. Meestal zijn aardetekens heel erg direct, maar kunnen ook emotioneel zijn op sommige momenten.

Luchttekens betekenis

Heb jij Tweelingen, Weegschaal of Waterman als sterrenbeeld? Dan ben jij een echt sociaal persoon. Luchttekens houden namelijk heel erg van communicatie en relaties met andere mensen. Ook zijn luchttekens heel erg vriendelijke en slim. Luchttekens houden net zoals Watertekens van diepgaande gesprekken en goede boeken. Ze helpen mensen graag, maar kunnen ook afstotend zijn.

Kalender nieuws

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.