Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Internationale Dag van de Fysiotherapeut

De Internationale dag van de Fysiotherapeut. Op deze dag worden wereld wijd alle hardwerkende fysiotherapeuten geëerd. De harde zwoegers van de behandeltafels tot aan de stoelmassages. Zij die dag in dag uit zorgen voor verbetering van je fysieke gesteldheid. Ze zijn constant bezig met het verlichten of elimineren van kwalen, blessures en gewrichtspijn in hun fysio praktijk.

Hoe lang zijn we bij de fysio?

Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Hoe vaak je heen moet voor een behandelingen is per blessure of klacht verschillend. De meeste Nederlanders gaan één of twee keer per week naar de fysio om behandeld te worden. Ook is dit helemaal afhankelijk van de klachten of blessures die je op dat moment hebt. Soms is één keer in de week voldoende, maar soms heb je twee keer per week een behandeling nodig om van je klachten of blessures af te komen. Het kan ook zijn dat je met één keer per week begint, maar dat de fysio je later aanraadt om toch een keer extra in de week langs te komen. 

Is een behandeling bij de fysiotherapeut belangrijk?

Het is voor iedereen verschillend, maar het antwoord is ja. Het namelijk wel afhankelijk van welke klachten je hebt, maar ook van de behandeling. Je wilt namelijk wel de beste behandeling voor je klachten en die het beste bij jou, maar dus ook zeker je klachten, passen. Je gaat immers naar een fysiotherapeut om van je klachten af te komen. Sommige behandelingen vinden plaats in de praktijk, maar andere behandelingen kun je ook thuis doen samen met je fysio. Of je krijgt opdrachten en oefeningen mee om thuis te doen. 

Wat zijn de kosten bij een fysiotherapeut?

Wat fysiotherapie netto kost is afhankelijk van je zorgverzekering. De bruto kosten zijn afhankelijk van de fysiotherapeut waar je naartoe gaat. De tarieven voor fysiotherapie variëren doorgaans tussen de 30,- en 45,- per sessie. Vanuit de basisverzekering wordt een behandeling maar voor een paar keer vergoed, soms zelfs helemaal niet. Logisch is het dan ook dat best een groot aantal mensen een aanvullend fysiopakket nemen naast hun basisverzekering. Neem je uiteindelijk een aanvullende fysioverzekering? Dan zijn de kosten ten alle tijden vergoed en hoef je naast de poliskosten niet te betalen voor het aantal behandelingen dat is opgenomen in je polis.

Vergelijk de premies ieder jaar

Ieder jaar rond November maken zorgverzekeraars hun premies bekend. Wij adviseren dan ook om in iedere geval de verzekeringen te gaan vergelijken. Zo ben je op de hoogte van je kosten ten opzichte van andere verzekeraars. Het overstappen van zorgverzekering is tegenwoordig behoorlijk eenvoudig en er bestaan veel zorg-vergelijkers. Zo kun je zien of je te veel betaald ten opzichte van een andere verzekeraar en of je dus wil overstappen of niet.

Lees ook: 

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.