Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Wat kan je doen in de voorjaarsvakantie?

Ja het is weer zover, de voorjaarsvakantie is weer aangebroken. Helaas is deze vakantie wel anders dan we gewend zijn, door de lockdown kunnen we natuurlijk niet veel doen en is alles gesloten. Toch zijn er nog veel leuke dingen te doen en wij gaan je precies vertellen hoe jij toch een leuke vakantie kan hebben

De speeltuin

Misschien is dit een van de standaard opties maar toch een van de leukste voor de kinderen. Je kan ervoor kiezen om heel saai met de auto naar de speeltuin te gaan maar je kan er ook een spel van maken. Denk bijvoorbeeld aan het opdracht die je kinderen moeten doen voordat jullie naar de speeltuin gaan. Gebruikt ook zo min mogelijk de auto, pak de fiets bijvoorbeeld hierdoor hebben de kinderen toch al iets leuks te doen. Fietsen is namelijk ook een leuke activiteit voor kinderen.

Activiteiten week

Ga elke dag een andere activiteit doen. Elke dag gaan de kinderen langs bij een ander voor een leuke activiteit. Je kan een leuk spelletje doen maar ook een leuke buiten activiteit.

Ga een schat zoeken

Teken een plattegrond van de omgeving rond je huis. Je kan hier google maps voor gebruiken. Zet ergens op de kaart een groot rood kruis, daar ga je namelijk de schat verstoppen. Als echte piraten gaan je kinderen met de schatkaart op zoek naar de schatkist. Het is natuurlijk ook leuk als je kinderen een kaart maken voor de kinderen uit de buurt maar ook andersom.

Gezellig knutselen

Wat natuurlijk ook een optie is om gezellig met je kinderen te gaan knutselen. Maak samen met je kinderen een leuk cadeautje voor je opa en oma, deze mensen vinden het hartstikke leuk om een knutselwerkje te krijgen van hun mooie kleinkinderen en we kunnen ook wel zeggen dat deze mensen het extra zwaar hebben in deze tijd. Een goede reden om iets leuks voor hun te maken!

Buiten spelen

De kans is groot dat je hier zelf ook aan gedacht hebt maar het is echt een goede optie. Ga lekker buitenspelen met je kinderen er zijn namelijk heel veel dingen te doen waar de kinderen ook van genieten. Wees creatief en bedenk iets leuk. Wij hebben er natuurlijk ook over nagedacht en daarom gaan wij jullie alvast wat tips geven. Organiseer voor de kinderen in je straat een leuke straatbingo. Het leuke hieraan is dat iedereen bingo wel leuk vind.

Ga in de tuin aan het werk

Nu is het de tijd om gezellig met elkaar in de tuin aan het werk te gaan. Het weer moet het natuurlijk wel toelaten, maar als dat het geval is heb je toch iets leuks te doen. Het is niet alleen leuk om te doen maar de kinderen leren hier ook nog eens wat van. Denk bijvoorbeeld over plantenkennis of diertjes die je tegen komt in de grond. Kinderen vinden het hartstikke leuk om samen met hun ouders lekker in de tuin aan het werk te gaan.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.