Vandaag: maandag 26 februari 2024, Week 9

De officiële bouwvak vakanties bestaan niet meer. Wel wordt deze periode vaak door bouwbedrijven gebruikt als vakantieperiode. Bedrijven mogen hier dus gebruik van maken, maar is niet verplicht.

Wanneer is het Bouwvak regio Noord?

Bouwvak Noord Van T/m Dagen te gaan
Bouwvak Noord 2024 5 augustus 2024 23 augustus 2024 161 dagen
Bouwvak Noord 2025 26 juli 2025 16 augustus 2025 516 dagen
Bouwvak Noord 2026 18 juli 2026 8 augustus 873 dagen

?‍♂️ Bovenstaande info is inmiddels bevestigd door de Bouwend Nederland vereniging.

Ook interessant om te lezen:

Bouwvak regio Noord

De bouwvak in regio Noord vindt op andere datums plaats in vergelijking met andere regio’s. Alhoewel er algemene indicaties zijn van de begin- en einddatum van de bouwvak, is het alsnog mogelijk dat een werkgever beslist om te kiezen voor andere weken. Het is niet net als bij schoolvakanties, waarbij de datums veelal zijn vastgelegd. Wat wel vaststaat, is dat deze periode in het hoogseizoen plaatsvindt. Hierin worden vele bouwbedrijven gesloten en komen diverse projecten dus in hun geheel stil te liggen. Dit geldt ook voor de bouwvak in regio Noord. Deze periode duurt gemiddeld zo’n 3 weken. Vaak is er een mate van overlap tussen de bouwvak en de zomervakantie.

Wanneer is de bouwvak in regio Noord?

Net zoals bij de meeste vakanties vindt de bouwvak in regio Noord ieder jaar op een andere datum plaats en eindigt deze periode ook op een andere datum dan het jaar daarvoor. De begin- en einddatums van de bouwvak in regio Noord verschillen met die van regio Midden en regio Zuid. Vaak is regio Noord als eerste aan de beurt als het gaat om de start van de bouwvak, maar er zijn uitzonderingen op deze regel. De startdatum van deze vakantie is meestal in juli, waarna de bouwvak eindigt in augustus. Echter zijn er ook jaren waarbij de bouwvak in regio Noord in zijn geheel in augustus geplaatst wordt. Door deze plaatsing valt de bouwvak in regio Noord vrijwel altijd geheel samen met de zomervakanties van naar school gaande kinderen. Voor werknemers met families is dit dus het ideale moment om op vakantie te gaan.

Bouwvak noord

Hoe wordt bepaald wanneer de bouwvak in regio Noord is?

De bouwvak in regio Noord is een vakantie voor zowel bouwbedrijven als andere soorten bedrijven. Het is vastgesteld dat deze 3 weken duurt. Tijdens deze periode worden er dus geen activiteiten omtrent de bouw in regio Noord ondernomen. De datums die hiervoor worden uitgekozen, worden vastgesteld door de organisatie Bouwend Nederland. Dit is een vereniging van bouwbedrijven. Let hierbij wel op dat het gaat om adviesdata, er staat dus niets vast. Toch volgen de meeste bouwbedrijven wel deze datums. Er wordt hierbij altijd gekeken naar de schoolvakantie en een goede verspreiding van vakanties over alle regio’s. Omdat bedrijven van deze datums mogen afwijken, is het wel aan te raden om bij je eigen werkgever te checken of ze zich hier aan houden of niet. Eén ding weet je wel zeker: je vindt bij Jaarkalender.nl altijd 100% correcte info die vastgesteld zijn door officiële instanties.

Hoe is de bouwvak in regio Noord ontstaan?

Ten tijde van het begin van de Industriële Revolutie was het voor arbeiders vrijwel ondenkbaar dat ze überhaupt op vakantie konden gaan. Ze moesten lange uren maken zonder al te veel vrije tijd. Echter werd al vrij snel duidelijk dat dit niet vol te houden was. Mensen hebben rust nodig, maar ook ontspanning in hun vrije tijd. Om uitbuiting door werkgevers te voorkomen, drongen vakbonden er op aan dat arbeiders meer vrije tijd zouden krijgen. Niet alleen zouden de werkdagen korter worden, maar ook zouden er meer vakanties door het jaar moeten komen. Dankzij de inzet van deze vakbonden in combinatie met socialistische politieke partijen hebben we nu vakantieperiodes zoals de bouwvak in regio Noord.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.