Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
het is bijna bouwvak 2021

Veel mensen kijken elk jaar enorm uit naar de bouwvak, maar waarom doen ze dit precies? De kans is groot dat ze dan voor een langere periode vakantie hebben. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe de bouwvak er dit jaar uit zal gaan zien rondom het coronavirus? Dat lees je hier.

Corona en de bouwvak

Zoals iedereen wel weet heeft het coronavirus nog steeds veel invloed op ons leven. De laatste weken werden de maatregelen snel versoepeld wat resulteerde in veel besmettingen waardoor de maatregelen weer aangescherpt werden, maar hoe zit het nou  precies met de vakantie? We willen namelijk wel kunnen genieten van onze vakantie en eventueel op vakantie. Doordat het virus op elk moment kan veranderen is het zeker mogelijk dat we ergens in de zomervakantie weer nar veel landen mogen. Nu zijn we vooral afhankelijk van de kleuren die de overheid geeft. Als je zeker wilt zijn dat jij je vakantie niet hoeft te annuleren kan je er ook voor kiezen om binnen Nederland op vakantie te gaan. We zijn het afgelopen jaar er dan ook achter gekomen dat we ook een leuke vakantie kunnen hebben op de campings en vakantieparken in Nederland. Tuurlijk, we gaan ook graag op reis en steden bezoeken maar niemand wil het coronavirus oplopen in het buitenland.

Corona vakantie annuleren

Zoals we hierboven ook aangaven kan het vanwege het coronavirus erg onzeker zijn of je vakantie kunt of niet. De maatregel rondom het coronavirus zijn naar verwachtingen de komende periode nog niet helemaal opgeheven. Maar wat als je reisorganisatie ondanks de coronamaatregelen je geboekte reis niet annuleert? Als je reisorganisatie de reis annuleert vanwege corona, heb je recht op terugbetaling van de reissom. Er mogen namelijk geen nieuwe coronavouchers worden uitgegeven voor reizen die geboekt zijn na 1 januari 2021. Als jezelf de vakantie wilt annuleren vanwege corona, moet je wel annuleringskosten betalen. Vaak zijn deze kosten zo’n 35 tot 90% van de totale reissom. Dit  is wel afhankelijk van de reisvoorwaarden.

Vakantie in eigenland

Het afgelopen jaar zijn we er massaal achter gekomen dat we ook een leuke vakantie kunnen hebben in ons eigen land. Wij snappen dan ook als de beste dat je niet al die weken thuis kan zitten met je kinderen. Het is dan ook erg belangrijk dat je wel even kan ontspannen tijdens je wel verdiende vakantie. Daarom hebben heel veel Nederlanders ervoor gekozen om ook dit jaar weer op vakantie te gaan in Nederland. Wij raden dan ook de mensen die graag op vakantie willen goed het reisadvies van de overheid in de gaten te houden of toch een vakantie te boeken in Nederland. Het is dan misschien wel niet zo als je gehoopt had, maar het zal je zeker verbazen hoe leuk je het kan hebben in Nederland. Andere voordelen van een vakantie in eigenland is dat je niet uren in de auto hoeft te zitten of in een krap vliegtuig. Het is toch heerlijk dat je binnen een aantal uur al op je bestemming bent? Helemaal klaar om te genieten van je wel verdiende vakantie.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.