Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
sint maarten lopen

Nog een paar dagen en dan is het weer zover! 11 november, oftewel Sint Maarten, de tijd van het jaar voor kinderen die van snoep houden. Normaal gesproken zouden de kinderen dan een zelf geknutselde lampion maken en zingend langs de deuren gaan om zoveel mogelijk snoep op te halen. Helaas heeft COVID-19 ook invloed op Sint Maarten. De veiligheidsregio’s raden het af om langs de deuren te gaan in verband met de stijgende coronabesmettingen. 

Alternatieven in corona tijd

Helaas is in 2020 alles anders door de uitbraak van het Corona-virus. Corona heeft ook invloed op het o-zo leuke Sint Maarten. De veiligheidsregio’s geven het dringende advies om niet langs te deuren te gaan om de kans op besmettingen zo klein mogelijk te houden en een lockdown te voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om Sint Maarten te vieren. Hierdoor hebben de kinderen toch nog een leuk Sint Maarten.  Sint Maarten zal niet het enige feest zijn wat we alternatief moeten gaan vieren dit jaar, denk bijvoorbeeld aan kerst, sinterklaas avond of oud en nieuw. Er zijn gaan al verschillende ideeën rond op social media, hieronder noemen wij er een paar.

Toch Sint Maarten vieren

Er zijn ook gemeentes waar Sint Maarten wel gevierd mag worden, echter moet iedereen zich wel aan de richtlijnen houden.

Sint Maarten thuis vieren

Wat misschien niet zo leuk is als normaal Sint Maarten maar wel een goede optie is, is thuis Sint Maarten vieren. Zoals wij ook bij de alternatieven gezegd hebben zijn er veel dingen die je thuis kunt doen om toch Sint Maarten te vieren. Een digitaal Sint Maarten, ga video bellen met vrienden en familie en zing een liedje. Wie weet sturen wel een snoepje op. Een liedje zingen voor de ouders. Ga voor je eigen voordeur een liedje zingen en wie weet geven je ouders wel een snoepje. Wat nog een optie is en wat ook gewaardeerd word door andere mensen, spreek af met kinderen uit de buurt bij een verzorgingshuis  met de zelf gemaakte lampionnen en ga liedjes langs de weg zingen voor de ouderen. Hierdoor voelen de ouderen zich ook niet meer alleen. Hierdoor hebben de ouderen een leuke tijd maar de kinderen ook. Hou je hierbij wel aan de 1,5 meter afstand.

Laat corona Sint Maarten niet verpesten maar hou je zeker aan de maatregelen. Samen kunnen we corona aan. Stay safe mensen!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.