Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
hoe gaat de zomer van 2021 verlopen

We kijken allemaal massaal uit naar de zomer die volgende week officieel is ingaat. Toch vinden wij Nederlanders het wel fijn om te weten hoe de zomer gaat verlopen. Hoe gaat het weer worden en wat verwachten we van het corona-virus? Je leest het hier.

Zomer 2021 weer

Hoe gaat het weer voor de komende zomer eruit zien? Dat is een vraag die wij veel voorbij zien komen. Daarom hebben wij een onderzoek gedaan zodat wij een realistische voorspelling kunnen doen voor het weer van de aankomende zomer. Als we kijken naar de afgelopen jaren hebben we fantastisch weer gehad. Veel zon en lekkere tempraturen. We hebben de afgelopen jaren echt genoten. Wij verwachten dan ook als we kijken naar de afgelopen jaren en de laatste maanden dat het erg droog en warm gaat worden deze zomer. Dat betekend dat we weer onze zwembaden van zolder mogen halen want die hebben we wel nodig de komende zomer. De meeste mensen vinden het ook wel lekker warm weer, maar het heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de boeren. De boeren zien letterlijk hun oogst minder worden door de droogte en de warmte.

Zomer 2021 corona

De ontwikkelingen in de reiswereld gaan snel. Sinds 15 mei mogen weer naar het buitenland. Het vliegverkeer is dan nog niet helemaal open, maar we hebben goede hoop voor de zomer. Hugo de Jonge heeft dan ook aangegeven dan we snel kunnen versoepelen. De cijfers laten het dan ook toe. Doordat de vaccinaties goed lopen en er massaal gevaccineerd wordt in ons land worden we langzaam aan beter beschermd tegen het virus. De overheid is dan ook erg scherp op alle reisadviezen die worden afgegeven alle landen worden continu in de gaten gehouden zodat we geen risico lopen. Er zal altijd wel een risico zijn wanneer je op vakantie gaat maar niet ernstig. Zoals we eerder zeiden hebben we goede hoop dat we weer naar ons favoriete vakantieland mogen in de zomer. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de vaccinaties maar natuurlijk ook door alle Nederlanders die zich allemaal netjes aan de corona-maatregelen houden. Het blijft natuurlijk ook gewoon mogelijk om lekker op vakantie te gaan in ons eigen land. Tijdens de lockdown was heel Nederland vol geboekt, we zijn er dan ook achter gekomen dat we ook kunnen genieten in ons eigen land.  

Zomer 2021 datum

Veel mensen denken dat de zomer ingaat wanneer de zomervakantie begint. Dat is niet zo, de zomer gaat namelijk veel eerder in. De zomer begint 21 juni officieel. Wat veel mensen ook niet weten is dat de zomer begint op de langste dag van het jaar.  De zomer eindigt vervolgens op 23 september met de herstequinox. Op dat moment staat de zoon loodrecht boven de evenaar. Dit zijn allemaal weetjes die heel veel mensen niet weten. Een van de meest gestelde vragen tijdens de lente is dan ook  “Wanneer begint de zomer?”. Jij weet nu het antwoord. Wij zijn dan ook erg benieuwd hoe vaak jij iemand moet vertellen wanneer het zomer is.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.