Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
de voordelen van de zomer en lente

Die seizoenen zijn heel erg leuk maar hebben de seizoenen ook invloed op ons? Iedereen weet wel wat je erg vrolijk wordt wanneer het weer goed is en het zonnetje af en toe voorbij komt maar heeft het weer nog meer impact? Dat lees je hier.

De voordelen van de lente

Waar denk je als eerste aan wanneer je de vogeltjes voor hoort fluiten, de eerste zonnestralen weer op je gezicht schijven en iedereen gaat weer meer tijd buiten spenderen? Precies! De lente. Misschien is  de lente wel het mooiste seizoen in Nederland. Naast dat de natuur langzaam aan weer kleur krijgt en de lammetjes in het land springen heeft het ook invloed op ons. De lente zorgt er namelijk voor dat mensen een stuk vrolijker worden. Er zijn dan ook twee redenen waarom de Lente ons een stuk vrolijker maakt. Een van deze redenen is dat de lente ons het gevoel geeft van een nieuw begin. In het voorjaar zien we steeds meer planten groeien en bloeien, worden jonge dieren geboren en komen de kuikentjes uit het ei, niet zo gek wat wij ons hierdoor vrolijker gaan voelen. De andere reden is de zon. De zon helpt ons vrolijker en positiever in het leven te staan, wat weer invloed heeft op onze creativiteit en geheugen.  Je vraagt je nu vast af wanneer deze periode begint? Doordat de lente van 2021 al geweest is kijken we naar volgend jaar. De lente van 2022 begint 20 maart 2022.

De voordelen van de zomer

Veel mensen kunnen niet wachten op de zomer. Een van de redenen dat mensen niet kunnen wachten is natuurlijk de zomervakantie, de zomervakantie is namelijk de vakantie waar we massaal met z’n allen het hele jaar naar uitkijken. Naast de zomervakantie staat de zomer ook bekend om de heerlijke tempraturen en de zomertijd. Door de zomertijd kunnen we in de zomer extra lang genieten van het daglicht, waardoor je automatisch meer tijd buiten door brengt wat weer een positief effect op ons heeft.  Door veel buiten te zijn maakt ons lichaam namelijk vitamine D aan wat wij heel erg goed kunnen gebruiken. Extra daglicht betekent ook dat je actiever wordt. De zomer is dan ook het ideale moment om weer te gaan sporten. We zien dan ook dat mensen in de zomer massaal hun hardloopschoenen weer uit de kast halen. Je krijgt hierdoor niet alleen meer beweging maar het is mentaal ook erg goed. Tijdens het sporten denk jij even niet meer aan je werk. Je kunt dan ook optimaal genieten van de prachtige natuur die wij in Nederland hebben. Vrouwen zijn blij wanneer hun man veel in de zon is. Iedere man is wel eens chagrijnig na een stressvolle dag of na een verloren sportwedstrijd. Uit meerdere onderzoeken blijkt dan ook dat daglicht echt invloed heeft op je humeur.  We kunnen dan ook zeggen, hoe meer daglicht je krijgt, hoe meer serotonine wordt aangemaakt. Serotonine is het hormoon wat jouw humeur bepaald. Het is dan belangrijk dat dit voldoende aanwezig is. Niemand vind het leuk om chagrijnig te zijn.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.