Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
kerstavond tijdens de coronacrisis

Het is 24 december, dat betekent dat de fijnste tijd van het jaar weer is aangebroken. Kerst! Ondanks dat we niet in een hele leuke tijd zitten moeten we er toch maar het beste van maken. Wil je toch een gezellig kerstavond hebben, maar je weet eigenlijk niet precies hoe in deze tijd? Wij geven je een aantal ideeën.

Wanneer is kerstavond?

Veel mensen vragen zich altijd af op welke dag kerstavond eigenlijk is. Kerstavond is elk jaar op 24 december, je kan het heel makkelijk onthouden omdat het altijd de avond voor kerst is. Ook is kerstavond direct het begin van kerst. Dit komt voort uit het jodendom. Dit komt omdat daar de dag begint met een nacht. Het christendom nam dit over, waardoor kerstavond een ding is. Kerstavond is afgelopen om 00:00, dus op 25 december.

Geschiedenis

Kerstavond is altijd op 24 december, de avond voordat kerst begint. In sommige landen is kerst een groot ding, in onder andere in Scandinavië. Daar word kerst altijd heel groot gevierd, vooral in de avonden. Christenen houden op kerstavond vaak een kerstnacht dienst om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Deze kerkdienst is altijd de drukst bezochte kerkdienst van het jaar. Oorspronkelijk is de gewoonte om op kerstavond in het duister naar de kerk te gaan zeer oud en wordt verklaard uit het feit dat het kerstkind ’s geboren zou zijn. Na de Reformatie stond die traditie eeuwenlang onder druk. Pas in de loop van de twintigste eeuw werd het weer een veelvoorkomend gebruik, ook in protestantse kringen.

All You Need Is Love kerstspecial tijdens kerstavond

De kans is heel groot dat je er wel is van gehoord hebt. All You Need Is Love, een programma waar presentator Robert ten Brink voor de 29ste keer er voor zorgt dat Nederlanders weer kerst kunnen vieren met hun familie of geliefde uit het buitenland. De All You Need Is Love kerstspecial is te zien op 24 december om 20:30 uur bij RTL 4.

Spelletjesavond

Het is wast lang geleden dat je voor het laatst een bordspel hebt gespeeld .Hoe leuk is het dan om met je gezin oude spelletjes te spelen tijdens kerstavond. Zo zou je bijvoorbeeld monopoly kunnen spelen, het spel wat iedereen wel kent. Ook kan je een spel gaan spelen met je vrienden denk dan aan een digitaal spel via je telefoon of computer.

Kerst zonder film

Een van de manieren om in de perfecte kerst stemming te komen is door een film te gaan kijken met je familie. Elk jaar zijn er wel gratis films te bekijken. Pak je kans om tijdens kerstavond in de perfecte kerst stemming te komen om een leuke kerst tegemoet te gaan.

Kerstdiner voorbereiden

Als je graag in de keuken staat is kerstavond het moment om alvast de eerste voorbereidingen te doen voor het kerstdiner. Zo kan je het vlees al lekker laten marineren en alle ingrediënten klaar zetten. Je kan ook alvast de soep gaan maken want wist jij dat soep de volgende dag lekker smaakt?

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.