Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Fijne koningsdag

Nadat we Koningsdag twee jaren thuis moesten vieren door corona, was Koningsdag in 2022 al weer een groot succes in ons mooie land. En het lijkt erop dat we dat succes in 2024 flink overtreffen. Want Nederland heeft meer dan ooit zin in een feeeeestje! Benieuwd welke stad de koning dit jaar bezoekt op 27 april met zijn gezin, of jij vrij bent en wat de weersverwachting is? Lees dan snel verder.

Tijdens Koningsdag op donderdag 27 april bezoekt de koninklijke familie een gemeente met een centrumfunctie. Die gemeente krijgt dan de eer om zich te presenteren aan de koning, koningin, prinsessen en de rest van het land. Dit jaar is dat Rotterdam!

Weersverwachting Koningsdag

Op Koningsdag hoort het natuurlijk droog te zijn, met het allerliefst een heerlijk zonnetje. Maar of dat in 2024 gaat gebeuren? Weeronline houdt een flinke slag om de arm. “De dagen voor Koningsdag lijkt de warmte weer te verdwijnen. Als die trend doorzet, krijgen we een schamele 11 tot 15 graden als middagtemperatuur. Er zijn vrij veel stapelwolken en er is kans op een bui, maar de zon zal van tijd tot tijd doorbreken.” Geef niet meteen alle hoop op, want: “Er zijn berekeningen die vanaf Koningsdag een temperatuurstijging laten zien naar een ruime 20 graden.” Wij tekenen ervoor!   

NS verwacht drukte tijdens Koningsdag 

De NS verwacht grote drukte tijdens Koningsdag en rijdt dan ook volgens een speciale Oranjedienstregeling.Er worden langere en extra treinen ingezet naar grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Arnhem en Zwolle.Langere en extra treinen rijden tijdens Koningsnacht (de nacht van 26 op 27 april) ook rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Voor stations waar het minder druk is, kunnen er tijdelijk minder treinen ingezet worden. Het advies is om voor vertrek de reisplanner van NS te raadplegen! Houd ook rekening met extra regels. Vanaf 26 april 19:00 uur tot en met 28 april 07:00 uur wordt er bijvoorbeeld geen alcohol verkocht op stations. Ook mag er dan geen alcohol gedronken worden op stations en in de trein.  

Is Koningsdag een vrije dag?

Koningsdag is een officiële feestdag en dat betekent voor de meeste mensen dan ook een vrije dag. Tenminste… Als je werkzaam bent in het bedrijfsleven of bijvoorbeeld bij de overheid. Heb je een baan in het ziekenhuis of in de horeca, dan gelden er vaak andere regels. Controleer daarom altijd jouw cao (of vraag het gewoon op de werkvloer ?) zodat je zeker weet of je vrij bent. Jaarkalender.nl wenst je alvast een prachtig mooie Koningsdag 2024!  

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.