Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20

De Koningsspelen is en jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. 

Wanneer zijn de koningsspelen?

Tisja Beav Datum Dag v/d week Weeknummer Dagen te gaan
Koningsspelen 2024
19 april 2024 vrijdag 16
Koningsspelen 2025
25 april 2025 vrijdag 17 341 dagen
Koningsspelen 2026
24 april 2026 vrijdag 17 705 dagen

Anderen lezen ook:

Waar komen de Koningsspelen vandaan? 

De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2012, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sinds dien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd en is het een traditie geworden. 

koningsspelen

Richard Krajicek 

Richard Peter Stanislav Krajicek is een Nederlands voormalig tennisspeler van Tsjechische afkomst. In 1996 won hij de Wimbledon titel in het enkelspel, die wordt beschouwd als de meest prestigieuze titel in het tennis. Het initiatief van de Koningsspelen komt van Richard Krajicek, hij is dan ook trots dat de Koningsspelen zijn uitgegroeid tot een traditie en dat er gemiddeld 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen met veel plezier meedoen. Met de Koningsspelen wil Richard een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving zoals met voetbal en tafeltennis

Gezond eten en actief bewegen

Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk ontbijt geserveerd. De invulling van de sportdag is een vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten. 

Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse scholen in het buitenland en de eilanden van  Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba.)

Het Koningsontbijt 

Een gezonde start van de dag met een gezond ontbijt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom willen we op deze dag kinderen op een feestelijke manier laten ervaren hoe belangrijk het is om elke dag te ontbijten. Een goed ontbijt geeft een kind in de groei namelijk de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen. 

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.