Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
wat te doen met koningsdag

27 april is het alweer Koningsdag. En zoals ieder jaar is er weer van alles te doen.

Dus wat ga jij dit jaar doen? Om je een hand te helpen hebben we wat activiteiten op een rijtje gezet.

De Vrijmarkt: Verkoop en Vondsten

Een dag als deze is niet compleet zonder de traditionele vrijmarkt. Tijdens deze dag stallen kinderen en volwassenen hun koopwaar uit op kleedjes, in de hoop wat extra zakgeld te verdienen. Tegelijkertijd is het de perfecte kans voor koopjesjagers om unieke en soms verrassende items te scoren. Van antieke decoraties tot vergeten vinylplaten, op de vrijmarkt vindt je het allemaal. Trek je oranje outfit aan en ga op pad!

Koningsnacht: Een Nacht vol Feest

De avond voor Koningsdag, beter bekend als Koningsnacht, is een feestelijke avond waarbij in heel Nederland de nacht tot leven komt. In steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam vind je diverse (gratis) evenementen, van grote DJ-optredens tot knusse band optredens in lokale kroegen. De perfecte opwarmer voor de nationale feestdag, dus kies je feest en geniet van de gezelligheid.

Bezoek een Festival

Op de dag zelf zijn er natuurlijk ook vele festivals door het hele land. Een paar van de grote zijn het Kingsland Festival, dat plaatsvindt in meerdere steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Groningen, en het Loveland van Oranje in Amsterdam. Deze festivals trekken grote artiesten en bieden een breed scala aan muziekgenres, van EDM tot hip-hop. Wil je hierheen? Zorg dan dat je op tijd tickets koopt, want deze festivals zijn razend populair.

Gratis Live Muziekfestivals

Naast de betaalde festivals zijn er ook tal van gratis muziekevenementen te vinden op Koningsdag. In veel steden zijn openluchtconcerten waar lokale bands en artiesten optreden. Deze evenementen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en bieden een ontspannen sfeer waar je kunt genieten van live muziek onder het genot van een lekker drankje. Bekijk de lokale gemeentewebsite voor een overzicht van activiteiten in jouw buurt.

Oranje Activiteiten in de Buurt

Naast de optredens kun je ook deelnemen aan sportieve activiteiten zoals de Oranjerun in verschillende dorpen en steden. Deze hardloopwedstrijden zijn een leuke manier om ook iets actiefs te doen op deze nationale feestdag. Voor degenen die het liever wat rustiger aan doen, organiseren veel gemeentes ook thematische wandeltochten, waarbij je onder begeleiding van een gids de historische en culturele bezienswaardigheden van de stad kunt verkennen.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.