Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
de herfst vakantie staat voor de deur

Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen, maar de eerste schoolvakantie staat alweer voor de deur. De studenten vinden het niet zo vervelend, maar als ouder denk je hoe ga ik ze nu weer vermaken? Wij hebben een aantal tips!

Herfstvakantie noord

Wat je misschien wel al is opgevallen is dat Regio Noord tegelijk herfstvakantie heeft met Regio Midden. Om precies te zijn is dat vanaf 16 oktober tot en met 24 oktober 2022. Bij Regio Zuid is dat anders. De mensen uit Regio Zuid hebben een heerlijk rustige vakantie. Zij mogen het namelijk helemaal alleen vieren zonder een andere regio. Een goed moment om er dus op uit te gaan en misschien wel een reisje naar de zon? De corona-maatregelen laten het op dit moment toe dus waarom niet? Thuiszitten is ook leuk tijdens de vakantie, maar dat hebben heel erg veel mensen de afgelopen twee jaar al gedaan. Wij snappen het dan ook volledig wanneer je even de zon op gaat zoeken om heerlijk te genieten van je welverdiende vakantie.

Activiteiten voor tijdens de herfstvakantie

We hebben allemaal een heel erg rot jaar achter de rug. We mochten tijdens de schoolvakanties niet naar pretparken of naar het buitenland. Toch is er tijdens de zomervakantie heel erg veel veranderd. De corona-maatregelen werden soepeler en we mochten er weer op uit. Dat geeft dan ook goede hoop voor deze herfstvakantie. We kunnen dan ook wel zeggen dat de herfstvakantie op het juiste moment is dit jaar. We mogen namelijk weer naar pretparken en dierenparken. Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar kinderen vinden dat heel erg leuk. Heb jij geen idee wat je moet gaan doen tijdens de komende herfstvakantie? Dan hebben wij een aantal tips.

Bezoek een pretpark

Van achtbanen tot een boottocht, in een pretpark ben je altijd aan het juiste adres wanneer je een leuke dacht wilt hebben met je kinderen. Er zijn op dit moment ook heel erg veel aanbieden waardoor het nog aantrekkelijker wordt om samen met je kinderen te gaan genieten in een pretpark. Een leuke activiteit om te doen tijdens de herfstvakantie.

Bezoek een dierentuin

Naast het bezoeken van een pretpark vinden kinderen dieren ook vaak helemaal fantastisch. Een gouden tip qua activiteiten is dan ook om een bezoekje te brengen aan een dierentuin in de buurt of aan de andere kant van het land.  Naast het bekijken van alle dieren kan je ook tussendoor nog een heerlijke genieten van een warme kop chocolademelk, maar daarna moet je wel direct door met het ontdekken.

Herfstvakantie 2022

Wij snappen dat je nu al heel erg uitkijkt naar de herfstvakantie van volgend jaar. Toch moeten we nog even wachten, maar je kan het wel alvast in je agenda zetten. Op Jaarkalender.nl kan je dan ook heel erg goed zien wanneer je kinderen weer herfstvakantie hebben. Zo kan jij ruim op tijd leuke activiteiten plannen zodat jij en je kinderen zich niet gaan vervelen want daar hebben we allemaal een hekel aan.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.