Vandaag: woensdag 30 november 2022, Week 48

Hieronder vind je een overzicht van alle herfstvakanties voor regio Noord:

Herfstvakantie regio Noord?

Herfstvakantie Regio Van T/m Dagen te gaan
Herfstvakantie 2022 Noord 15 oktober 2022 23 oktober 2022
Herfstvakantie 2023 Noord 21 oktober 2023 29 oktober 2023 325 dagen
Herfstvakantie 2024 Noord 26 oktober 2024 3 november 2024 696 dagen
Herfstvakantie 2025 Noord 18 oktober 2025 26 oktober 2025 1053 dagen

De herfstvakantie in regio Noord is de eerste schoolvakantie van het jaar. Deze vakantie komt geen moment te vroeg, want het opstarten van het nieuwe schooljaar is altijd een intense periode voor kinderen. Het kost altijd net wat meer energie om weer aan het werk te gaan. Daarom is het fijn dat na enkele maanden de eerste korte vakantie volgt. De herfstvakantie in regio Noord duurt namelijk een week. In sommige gevallen kan het voor komen dat deze vakantie twee weken duurt. Let hierbij wel op dat de herfstvakantie niet in elke regio op hetzelfde moment begint en eindt. De herfstvakantie in regio Noord start sowieso op een andere datum in vergelijking met regio Zuid, en regio Midden doet het ene jaar mee met regio Noord en dan weer met regio Zuid.

Hoe weet ik wanneer de herfstvakantie in regio Noord begint?

De herfstvakantie in regio Noord begint en eindigt in de maand oktober. Ieder jaar viert regio Noord als eerste deze vakantie. De startdatum bevindt zich veelal in het midden van oktober, tussen de 10e en de 20e. Deze datums zijn vastgesteld door de overheid en dienen als indicatie. Alhoewel een vakantie verplicht is, kunnen scholen individueel besluiten om te kiezen voor een andere start- en einddatum. Ook is het een optie om de herfstvakantie twee weken te laten duren. Als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste datums in je agenda noteert, check je Jaarkalender.nl. Wij zorgen er te allen tijde voor dat de info op onze site 100% accuraat is. Hierbij publiceren we niet alleen de datums voor dit jaar, maar ook voor de komende jaren.

Herfstvakantie regio Noord

Alles wat je moet weten over de herfstvakantie

De herfstvakantie wordt in sommige provincies ook wel de astervakantie genoemd. Naar school gaande kinderen worden altijd enorm vrolijk van deze vakantie, want dit is de eerste schoolvakantie van het jaar. Tegenwoordig zien we vakanties als noodzakelijk. Kinderen (en ook de leraren) kunnen deze periode gebruiken om bij te komen en te ontspannend. Voldoende rust zorgt er voor dat kinderen beter kunnen werken op school, en bovendien is het in zijn algemeen ook beter voor hun ontwikkeling. Echter werd deze vakantie in vroegere tijden niet ingevoerd om kinderen rust te bieden. Tijdens de maand oktober vond namelijk de aardappeloogst plaats. Van kinderen werd verwacht dat ze een handje hielpen op het land, en sowieso bleven veel kinderen dan ook weg van school tijdens deze week. Vandaar dat besloten werd om er maar een officiële vakantie van te maken.

De voordelen van de herfstvakantie

Gelukkig hoeven de kinderen tegenwoordig niet meer op het land te helpen en kunnen ze gewoon genieten van hun vakantie. Om meerdere redenen is het goed voor de ontwikkeling van een kind dat ze vakantie krijgen. Ten eerste hebben kinderen rust nodig. Jij zult hetzelfde hebben op je werk: rust is van belang om productief te blijven. Als je te veel overwerkt, krijg je niet altijd meer voor elkaar. Hetzelfde geldt bij kinderen en hun schoolwerk. Daarnaast zijn vakanties de leukste periodes om met vriendjes en vriendinnetjes af te spreken. Dit houdt ze fysiek bezig en is ook beter voor hun sociale ontwikkeling.

Herfstvakantie in andere regio’s