Vandaag: woensdag 6 december 2023, Week 49
` `
` `

Alle herfstvakanties voor regio Zuid vind je hier:

Herfstvakantie regio Zuid?

Herfstvakantie Regio Van T/m Dagen te gaan
Herfstvakantie 2023 Zuid 14 oktober 2023 22 oktober 2023
Herfstvakantie 2024 Zuid 19 oktober 2024 27 oktober 2024 318 dagen
Herfstvakantie 2025 Zuid 11 oktober 2025 19 oktober 2025 675 dagen

In oktober vindt de eerste schoolvakantie van het schooljaar plaats: de herfstvakantie in regio Zuid. Het ene jaar is de regio Zuid als eerste aan de beurt, het jaar daarop is het regio noord dat als eerste de herfstvakantie mag gaan vieren. Regio midden viert het ene jaar tegelijkertijd vakantie met de noordelijke provincies, en het andere jaar met de zuidelijke provincies. De herfstvakantie in regio Zuid is om meerdere redenen een populaire vakantie. Ten eerste is dit de eerste schoolvakantie van het jaar. Het opstarten van een nieuwe schooljaar is altijd taai, dus een weekje ontspanning en rust is in dat geval altijd welkom. Bovendien valt deze vakantie perfect tussen de zomervakantie en de kerstvakantie in. Zo hebben kinderen genoeg vakantie het gehele jaar door, en zijn deze vakanties ook evenredig verspreid.

Wanneer vindt de herfstvakantie in regio zuid plaats?

Het verschilt per jaar op welke datum de herfstvakantie in regio Zuid begint en eindigt. Sowieso begint deze vakantie in oktober, en meestal eindigt deze vrije periode ook in deze maand. De begindatum valt veelal tussen de 10e en de 20ste, alhoewel er ook jaren zijn waarin de herfstvakantie later wordt ingepland. Het is dan ook goed mogelijk dat deze pas eindigt in november. Echter zijn dit uitzonderlijke gevallen en komt dit over het algemeen niet vaak voor.

In sommige jaren kan het gebeuren dat de herfstvakantie twee weken duurt. Dit is bijvoorbeeld het geval in regio Zuid in 2021. Ook kunnen sommige scholen besluiten om langer vakantie te vieren, dan wel te kiezen voor een andere begin- en einddatum. Check dit dus altijd bij de school van je kind. Wel vind je op Jaarkalender.nl altijd de datums die gehanteerd worden door de overheid. Deze zijn 100% accuraat en consistent met de datums zoals ze vastgesteld zijn door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Herfstvakantie regio Zuid

Hoe is de herfstvakantie in regio zuid ontstaan?

Op het gebied van werktijden en schooltijden waren er vroeger weinig regels. Niet alleen moest volwassenen vaak te lange dagen maken, maar ook kinderen zaten veel op school met weinig vakanties tussendoor. Bovendien moesten vele kinderen ook nog eens gaan werken in de fabriek als ze klaar waren op school. Vakbonden en socialistische politieke partijen streden voor meer vrije uren en meer vakanties, en wonnen deze strijd. Dankzij hen kunnen wij en onze kinderen genieten van meer vrije tijd en genoeg vakanties tussendoor. Toch is er nog een andere reden waarom er specifiek gekozen is voor een week vakantie rondom deze periode. Vroeger vond namelijk de aardappeloogst plaats in de maand oktober. Vele kinderen moesten daarom hun ouders op het land helpen, waardoor van ze verwacht werd dat ze spijbelden. Om dit probleem aan te pakken, werd daarom besloten om een officiële vakantieweek in te voeren.

De diverse voordelen van de herfstvakantie in regio zuid op een rijtje

Iedereen heeft op tijd rust nodig. Daarom is een gedeelte van de dag gereserveerd voor werk en een gedeelte voor vrije tijd. Ook kinderen hebben deze rust nodig, zodat ze optimaal kunnen blijven presteren. Van ontspanning en vakantie word je productiever. Dit is uit meerdere onderzoeken gebleken. Alleen daarom is de herfstvakantie in regio Zuid de moeite waard. Daarnaast is het een goede week voor gezinnen om op vakantie te gaan. Ook is het goed voor de ontwikkeling van een kind. Deze kan spelen, fysiek bezig zijn, knutselen of sociaal bezig zijn door af te spreken met andere kinderen.

Herfstvakantie is regio midden en noord

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.