Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Cyber Monday en Black Friday wat is het verschil

Cyber Monday is altijd op de eerste maandag na Black Friday. Maar wat is Cyber Monday eigenlijk en wat is het verschil tussen Cyber Monday en Black Friday? Dat lees je hier.

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is altijd op de eerste maandag na Black Friday. In Nederland wordt deze dag ook wel Cyber maandag genoemd. Lekker Nederlands dus. Het is dan ook simpelweg vertaald.  Cyber Monday is dan ook een fenomeen wat uit Amerika is komen overwaaien en gekoppeld is aan Black Friday. Cyber Monday is dan ook simpelweg een online kortingsfeest. Veel ondernemers zien Cyber Monday dan ook niet als een echte feestdag maar meer als een marketingstrategie waarmee online winkels ook hun voordeel kunnen doen met acties zoals ook op Black Friday gebeurd.

Wat is Black Friday

Black Friday en Cyber Monday hebben eigenlijk heel erg veel gemeen. Tijdens Black Friday geven ook heel erg veel webshops korting op allerlei producten. Deze komt dan ook net zoals Cyber Monday van oorsprong uit Amerika. Daar is Black Friday de dag na Thanksgiving. Die feestdag valt altijd op een donderdag, dus is het verleidelijk om de vrijdag erna ook gelijk vrij te nemen. Een XXL weekend zoals we dat in Nederland zouden noemen. Wat kan je dan ook beter doen tijdens dit XXL weekend dan shoppen? Precies helemaal niks. Black Friday was nog nooit zo populair dan als het nu is. De Laatste jaren kiezen steeds meer webshops er voor om ook mee toen met deze dag. Hetzelfde gebeurt bij andere feestdagen die in Amerika heel erg populair. Halloween wordt namelijk ook steeds populairder in Nederland. Wat zou de volgende populaire feestdag worden in Nederland?

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wat is het verschil tussen Black Friday en Cyber Monday?

Wij snappen dat er tegenwoordig heel erg veel verwarring is ontstaan. Deze dagen lijken dan ook heel erg veel op elkaar. Het kan dan  ook niet anders dat jij ook wel eens hebt getwijfeld wat het verschil eigenlijk is. Het antwoord op deze vraag is dan ook eigenlijk heel erg simpel. Cyber Monday is eigenlijk het verlangstuk van Black Friday, maar deze dag staat ook voor de officiële start van het online shopping seizoen als start van de inkopen die worden gedaan voor alle feestdagen die er langzaam aankomen. Het grote verschil tussen deze dagen is dat deze deals enkel online gelden, vandaar ook de naam Cyber Monday. Cyber staat namelijk voor online. Black Friday is ontstaan doordat winkels met goede aanbiedingen inspeelden op de toename aan inkopen voor de feestdagen. Toch grepen sommige winkels de kans om een eigen promotieactie te starten ter ere van online winkelen. Je ziet dan ook dat steeds meer mensen ervoor kiezen om online aankopen te doen. Helemaal tijdens de feestdagen. We zien dan ook dat er elk jaar steeds meer winkels voor kiezen om mee te doen met  Cyber Monday, maar ook met Black Friday. In Nederland wordt deze dag dan ook steeds populairder en wachten steeds meer mensen op deze dag om extra goedkoop een nieuwe telefoon of iets dergelijks aan te schaffen.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.