Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16

Heb jij al gehoord van de Dag van het Positief Denken? Positief Denken is ontzettend belangrijk. Desalniettemin vergeten we het nog weleens. Het glas is halfvol, het glas is halfleeg: het is maar net hoe je ernaar kijken.

Wanneer Dag van het Positief Denken? ?

Dag van het Positief Denken Datum Dag v/d week Week nr. Dagen te gaan
Dag van het Positief Denken 2024 13 september 2024 vrijdag 37 151 dagen
Dag van het Positief Denken 2025 13 september 2025 zaterdag 37 516 dagen
Dag van het Positief Denken 2026 13 september 2026 zondag 37 881 dagen
Dag van het Positief Denken 2027 13 september 2027 maandag 37 1246 dagen
Dag van het Positief Denken 2028 13 september 2028 woensdag 37 1612 dagen
Dag van het Positief Denken 2029 13 september 2029 donderdag 37 1977 dagen
Dag van het Positief Denken 2030 13 september 2030 vrijdag 37 2342 dagen

Je denkt weleens dat het nooit meer beter wordt, maar dat is heus niet altijd waar. Positivisme is een mindset. Een mindset kun je trainen. Zelfs al zit het niet altijd mee in je leven en voel je je regelmatig alsof je overloopt. Vergeet niet: er zijn ook dingen waar je ontzettend van kunt genieten. Het leven is niet alleen maar mooi, maar het is ook niet alleen maar lelijk. Op 13 september, de Dag van het Positief Denken, leer je te waarderen wat je hebt. En nee, je hoeft niet geforceerd positief te doen. Het gaat erom dat je kleine dingen leert herkennen en waarderen, zoals zonlicht op een mooie dag, je vrienden en familie en het feit dat je in een land leeft zonder oorlog.

Dag van het Positief Denken

Daarom vieren we de Dag van het Positief Denken

Je hoeft de Dag van het Positief Denken niet uitbundig te vieren als je daar geen behoefte aan hebt. Het kleinschalig houden mag natuurlijk ook. Of wellicht vier je het ‘feestje’ in stilte. Jij bepaalt hoe je deze dag inricht. Het advies is in ieder geval je zoveel mogelijk te richten op de kleine dingen in het leven waar je plezier uit haalt. Een lekker ontbijtje, een heerlijke kop koffie, een zingend vogeltje in de boom: als je goed kijkt, zie je dat er overal schoonheid te bekennen is. Positiviteit heeft ook te maken met aardig zijn voor jezelf. Genoegen nemen met wie je bent, is nog niet zo makkelijk. Daar moet je echt geruime tijd op oefenen. Je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst. Natuurlijk heb ook jij verbeterpuntjes. Het positieve hiervan is dat je ze inziet en eraan kunt werken. Vandaag begint je (kleurrijke) toekomst.

Lees ook: De Dag Van De Lach ?

Verspreid positivisme

De Dag van het Positief Denken is ook de dag waarop je positivisme verspreidt. Dat doe je door lief te zijn voor je ouders, vrienden, kinderen, buren, etc. Heeft iemand een opsteker nodig of een pluim verdiend? Zet hem of haar dan eens in het zonnetje. Op deze dag kun je natuurlijk ook al je collega’s een compliment geven: wat waardeer je aan hen? Waar blinken ze in uit.

Acceptatie is belangrijk

Mensen zijn slimme wezens. Té slim, want ze maken zich over alles zorgen. We zijn van nature met de (onzekere) toekomst bezig en alles wat hierin fout kan gaan. Als we niet opletten, zijn we alleen maar aan het doemdenken. Dat is uiteraard niet de bedoeling. In het Nu leven is lastig, een uitdaging, maar wel de moeite waard. Ga maar na: als je nu terugkijkt op de mindere fases in je leven, of een heel gênant moment, dan valt het allemaal wel mee. Alles slijt. Op gênante momenten kun je later met een glimlach terugkijken. Haal ze tijdens de Dag van het Positief Denken voor de geest. Denk aan hoe je je toen voelde en aan hoe je je nu voelt.

⭐️ Tip: Neem een kijkje op onze inhaakkalender en ontdek veel meer leuke en interessante dagen!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.