Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
wereld hangmat dag

Waar word jij ontspannen van? Van een dagje series kijken? Probeer de wereld deze zomer eens te bekijken vanuit je hangmat. Een dagje hangmatten is namelijk dé manier om helemaal te onthaasten en te ontspannen. Op 22 juli is het in Amerika Hangmatdag. Ontdek hoe relaxed het kan zijn om op nog geen meter boven de aarde te bungelen. Doe je mee?

Hangmat: het symbool van ontspanning

Als je denkt aan ontspanning, denk je misschien al snel aan de hangmat. Lekker lui hangen in een doek of net dat opgehangen is tussen twee bomen of andere voorwerpen. Het liefst natuurlijk op een mooie plek! Het is het symbool van ontspanning, zomer en vrije tijd geworden. Toch zullen de meeste mensen in Nederland niet vaak daadwerkelijk in een hangmat gaan liggen. Tijd om daar verandering in aan te brengen. Tijd om je over te geven aan de hangmat.

Oorsprong

De hangmat komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het verhaal gaat dat Columbus in 1492 mensen zag slapen in netten tussen de bomen. Hij bracht dit idee mee naar Europa, waar zeemannen de hangmat gingen gebruiken om in te slapen op de boten. Dat was een stuk beter en aangenamer dan op de vieze, harde vloer! Vanuit Zuid-Amerika en het Caribische gebied veroverde de hangmat grote delen van de wereld. De hangmat werd omarmd door iedereen die eens heerlijk wilde genieten van welverdiende rust.

Lekker luieren

De hangmat is misschien wel de leukste manier om in de natuur tot rust te komen. Lekker luieren terwijl je luistert naar de vogels, naar het geruis van de wind en verder niks. Het is een prachtig tegenwicht tegen het gejaagde leven van elke dag. Kies een lekker drankje uit, kies een mooie plek uit, hang je hangmat op en luieren maar. Zet even je telefoon uit zodat je nergens door afgeleid wordt en geniet van de ontspanning! Kun je dat nog?

Hangmatten in Nederland?

Misschien denk je bij een hangmat eerder aan warmere oorden dan aan Nederland. Maar vergis je niet: ook in Nederland kun je heerlijk genieten van je hangmat. Misschien blijf je dit jaar thuis. Ga dan eens op zoek naar een mooie plek voor je hangmat in je tuin. Of waarom zou je je hangmat niet meenemen naar het park of naar een meertje in de buurt? Grote kans dat je precies twee bomen vindt waar je perfect tussen kunt hangen. En laat het deze zomer nu het perfecte weer zijn voor een hangmat-dag!

Hang de hangmat

Wil je liever niet afhankelijk zijn van twee bomen of van twee palen om je hangmat aan op te hangen? Ga dan eens op zoek naar een ophangsysteem. Dat bespaart je uiteindelijk een hoop zoeken. Nu hoef je alleen maar een mooie en rustige plek te vinden, en jouw tijd om te relaxen is begonnen.

Vier de hangmat

Dus, wat ga jij doen op 22 juli? Ik zou zeggen: vier de hangmat. Ontdek hoe ontspannen het is om even aan helemaal niets te hoeven denken. Luister naar de vogels, naar de wind en voel even totaal geen haast. Fijne Hangmatdag!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.