Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
de herfst is in aantocht

We zijn nog midden in de zomer, maar voor je met je ogen kan knipperen is het ook al weer herfst. De herfst is het seizoen van de warme feestdagen. Naast dat de herfst bekend staat als het seizoen van de feestdagen staat het ook bekend als het seizoen voor de kinderen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de feestdagen. De meeste feestdagen die in de herfst vallen staan volop in het teken voor de kinderen. Naast alle feestdagen kennen we de herfst natuurlijk ook als het seizoen dat alle bladeren van de bomen vallen. 

Halloween

Ook dit jaar gaan  kinderen weer  de straat op. Halloween wordt elk jaar op 31 oktober gevierd. Halloween is een feestdag die zijn oorsprong vindt in de VS en de laatste jaren alleen maar populairder is geworden in Nederland. In Nederland worden  in steeds meer wijken optochten gehouden, waarbij kinderen van huis tot huis gaan om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Het lijkt  een beetje op Sint Maarten. Veel mensen noemen Halloween  het Amerikaanse Sint Maarten. Halloween is alleen niet zo vrolijk. De huizen zijn in Halloween gedecoreerd om een ​​echte Halloween sfeer te creëren. De meeste kinderen vinden het geweldig. Loop jij dit jaar ook als Halloween-spook over straat?

Sint Maarten 

Veel mensen denken dat Sint Maarten in de winter gevierd wordt, maar dat is niet zo. Sint Maarten wordt nog steeds gevierd in de herfst. Tijdens Sint Maarten vieren we de doop van Sint Maarten. Zijn echte naam is Maarten van Tours. Hij werd in 1603 in Hongarije geboren en was in de middeleeuwen een populaire heilige. Tijdens dit feest gaan kinderen, net als bij Halloween, de straat op om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen. Sint Maarten wordt niet alleen in Nederland gevierd. Het wordt ook gevierd in België, in het noorden van Frankrijk, in Hongarije en in sommige Duitstalige gebieden. Ook dit festival wordt steeds populairder. Voor we het weten vieren we het over de hele wereld.

Lees ook:

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.