Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
hond in graanveld

26 Augustus is hondendag en op deze dag mag je je grote vriend extra verwennen! Hondenbaasjes zijn natuurlijk altijd lief voor hun hond maar op deze dag is het belangrijk extra op je huisdier te letten en hem of haar wat liever te behandelen en een leuke cadeautje te geven! Nog beter, of als bonus is een grotere wandeling buiten met je hond nog belangrijker!

Hondendag op 26 augustus

Mensen en honden delen al vermoedelijk zo’n 15.000 jaar een nauwe band. Honden, als groepsdieren, ervaren vreugde in het behoren tot een roedel en genieten van gezelschap. Deze hondendag is er naast wereld dierendag.

De rol van honden heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan de afgelopen 100 jaar. De leefomstandigheden voor honden zijn aanzienlijk verbeterd in onze samenleving, waar steeds meer rekening wordt gehouden met onze trouwe viervoeters en je kunt je hond ook meenemen naar je werk. Desondanks blijven er belangrijke aandachtspunten bestaan.

Speciale dag voor honden

Denk bijvoorbeeld aan de vele honden die dagelijks worden verwaarloosd of mishandeld. Overweeg ook de talloze rashonden die lijden aan (ernstige) aangeboren afwijkingen als gevolg van overmatige fokpraktijken, gericht op uiterlijke kenmerken. Niet te vergeten zijn de impulsaankopen die jaarlijks duizenden honden naar asielen doen belanden, simpelweg omdat ze niet aan de verwachtingen voldoen of er “onvoldoende tijd voor het dier is”.

Wereld Hondendag

Tijdens Wereld Hondendag streven we ernaar jaarlijks bewustzijn te creëren omtrent de nog te weinig belichte uitdagingen bij het houden, opvoeden en fokken van honden. Het doel is de kennis over het welzijn, opvoeden en verzorgen van honden in Nederland te vergroten, in de hoop zowel menselijk als hondenleed te voorkomen. Alvast bedankt voor de extra aandacht voor onze viervoeters!

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.