Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
bouwvak 2021

Het moment waar veel mensen naar uit de kijken, lekker naar met het gezin tijdens deze schoolvakantie een paar dagen weg of een leuke tijd doorbrengen met je partner. Verder is de bouwvak ook de indicator van het absolute hoogseizoen in de zomer. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om tijdens deze periode op vakantie te gaan. Het kan daarom ook erg verwarrend zijn omdat de bouwvak geen vaste periode heeft. Daarom vertellen wij je wanneer welke regio bouwvak heeft.

Bouwvak 2021 noord

Het noorden heeft bouwvak van 24 juli 2021 tot 15 augustus 2021. Op de dag dat wij dit schrijven moeten we nog 79 nachtjes slapen voordat het zover is. Dat betekent ook dat het noorden dit jaar ook als eerste aan de beurt is om de bouwvak te gaan vieren. Verder is het in het noorden ook een bekende plek om de bouwvak door te brengen. Door de prachtige natuur en bezienswaardigheden is het altijd erg druk op de vakantieparken in het noorden. Helaas weten we niet of het dit jaar ook zo zal gaan. Dit komt omdat we natuurlijk niet weten hoe het corona virus zich gaan ontwikkelen. We hopen met z’n alle het beste en dat we de bouwvak net zo kunnen vieren als alle voorgaande jaren.

Bouwvak 2021 zuid

De mensen in het zuiden van het land hebben bouwvak van 31 juli 2021 tot 22 augustus 2021. Dit jaar is het zuiden van het land dan ook als laatste aan de beurt. Dit heeft natuurlijk zijn voor en nadelen. Een van de grootste voordelen is dan ook wanneer je naar het buitenland gaat. Je bent dan een van de enigste op de camping of in het resort, lekker rustig dus.

Bouwvak 2021 weken

Wij snappen als geen ander dat je graag wilt weten wanneer jij bouwvak vakantie krijgt. Daarom zetten wel per regio de weeknummers even op een rijtje. Regio noord zal bouwvak hebben in de weken: 30, 31 en 32. Regio midden week: 31, 32 33. En regio zuid in week: 32, 33 en 34.

Is de bouwvak verplicht?

Nee, de bouwvak is niet meer verplicht. Tot 1981 was dit anders. Toen moesten de bouwvakkers vrij hebben tijdens deze periode, alle bouwvakkers gebruikten deze drie weken dan ook vaak om op vakantie te gaan.  Omdat vakbonden ervoor hebben gestreden dat bouwvakkers zelf mogen bepalen wanneer ze op vakantie willen is dit aangepast. Sinds dien mogen de bouwvakkers zelf bepalen of ze tijdens deze vakantie wel of niet door willen werken. Een van de redenen om door te werken kan bijvoorbeeld zijn om een project af te ronden. Toch zien we dat de meeste bouwvakkers wel vrij nemen tijdens deze periode. Het is dan ook erg moeilijk voor de planners om tijdens periode genoeg mensen aan het werk te hebben en daarom besluiten veel bedrijven om tijdens deze periode te sluiten. Tevens is het ook wel goed voor iedereen om een aantal weken vakantie te hebben. Dan kunnen ze na de vakantie weer knallen!  

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.