Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
dierendag 2022

Goed voor onze (huis)dieren zorgen. Dat is iets wat we natuurlijk dagelijks doen. Maar op dinsdag 4 oktober pakken we uit en zetten we onze harige vrienden graag in het zonnetje. Want dan is het natuurlijk dierendag! Weet jij al hoe jij jouw hond extra verwent dit jaar? Jaarkalender zet enkele tips op een rij. Goede aanvullingen voor andere (huis)dieren zijn altijd welkom!

Liefde gaat door de maag

Okay, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Maar laten we wel wezen: liefde gaat door de maag! Bij mannen, maar ook zeker bij honden? Nu is het natuurlijk de vraag: met welke snack maak jij jouw viervoeter nou echt blij? 
Een minuutje zoeken op Pinterest laat ons prachtige creaties voor honden zien. Van cupcakes en ijsjes tot smoothies en taarten, het zijn allemaal bijzondere traktaties voor je huisdier. Maar is zoiets nou echt een goed idee? 

Hondentraktaties: puur en 10%

Hoewel een enkele uitzondering niet meteen kwaad kan, is het belangrijk om te melden dat hondentraktaties lekker én gezond moeten zijn. En dat zijn producten die puur zijn: dierlijk materiaal zoals long bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat snacks geen suiker, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en andere onnodige ingrediënten bevatten. Als het dan ook nog eens gedroogd is, weet je ook zeker dat de snack niet te vet is. 
Wat ook belangrijk is om aan te houden, is de ‘tien procent regel’. Dit houdt in dat maximaal tien procent van de voeding van jouw hond uit snacks bestaat. Nee, natuurlijk is het niet erg om die grens één keer over te gaan. En helemaal niet op dierendag. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om onze trouwe viervoeters te verwennen? Manieren die ook nog eens goed zijn voor de gezondheid van dier én baasje.  

1, 2, 3… Actie!

Of het nu een lange boswandeling, een ontspannen fietstocht of een heerlijke plons in het water is: bijna alle honden zijn dol op actie! Maak hier op dierendag dan vooral ook tijd voor. Via Google kun je allerlei gebieden in de buurt vinden waar honden los mogen lopen. Is dat voor jouw viervoeter geen goed idee? Loop dan zelf mee en geniet van de tijd buiten. Win-win! 

Dieren <3 aandacht

Honden houden van aandacht (uitzonderingen daargelaten). Maar welke aandacht vindt jouw huisdier fijn? Is dat een uitgebreide kroelsessie op de bank? Of is jouw viervoeter dol op spelletjes? Sommige honden vinden het al prettig als je er gewoon bent en naast ze zit. Met hier en daar een aai of lief woordje. Ontspannnnn….

Jouw tip voor dierendag

Heb jij een leuke tip voor dierendag? Hoe geef jij jouw huisdier extra aandacht? We zijn erg benieuwd naar tips en foto’s. Laat het ons weten en misschien zie je jouw bijdrage terug op onze social kanalen.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.