Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Dierendag 2021

Jaaa, het is bijna weer zover. De dag waarop we massaal onze dieren in het zonnetje zetten, maar hoe ziet deze bijzondere dag er dit jaar uit? Dat lees je hier.

Welk huisdier past bij mij?

Tijdens de lockdown hebben heel erg veel mensen gekozen om een huisdier te nemen, maar is dat wel zo verstandig? Je hebt het vast wel eens gehoord in het nieuws dat de asielen overvol zitten helemaal na de lockdown. Mensen brengen dan ook massaal de huisdieren naar het asiel omdat ze weer aan het werk moeten. Dat moet natuurlijk niet de reden zijn om een huisdier te nemen. Wil jij toch graag een huisdier, maar weet je niet welk dier je graag wil? Dan is het verstandig om te kijken wat er bij jou en je woonsituatie past. Het is heel erg belangrijk om je goed te laten informeren wat er allemaal bij komt kijken en wat het dier kost om te onderhouden. Neem dus niet te gehaast je beslissing.

Bezoek een asiel of dierenopvang

Dierendag draait natuurlijk allemaal om het dier en dan vooral om het welzijn van dieren. En wat is nou beter dan goed zorgen voor dieren en kijken hoe de dieren verzorgd worden. Zoals we hierboven ook al aangaven worden er massaal dieren naar het asiel gebracht door de versoepelingen die langzaamaan komen. Door deze toename kan het dierenasiel wel een paar handjes extra gebruiken. Veel van deze instellingen openen dan ook hun deuren tijdens dierendag. Tijdens deze dag kan je dan ook samen met je kinderen een bezoekje brengen en mee helpen met het verzorgen van de dieren, want geef toe elk beestje verdiend toch een goed leven?

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

De campagne van de Dierenbescherming

Zoals we hierboven aangaven draait dierendag helemaal om het dierwelzijn. Tijdens deze dag is het de bedoeling dat we vooral aandacht geven aan de dieren die het minder makkelijk hebben en die een steuntje in de rug te geven. Dankzij de campagne van de Dierenbescherming gebeurt dit dan ook. De campagne help ons redden vragen ze rondom dierendag aandacht voor de dieren in nood.

Zorg goed voor je huisdier

Dieren houden van persoonlijke aandacht, heerlijke snacks en spelen, maar wist je dat je huisdier ook van een verzorgende behandeling kan genieten? Vind jouw hond, kat of knaagdier het ook heerlijk om een hele massage te krijgen en ook nog eens van warmte? Maak dierendag bijzonder met een heerlijk bad of een verzorgingsbeurt. Was en borstel je huisdier en masseer hem helemaal mits hij of zij hier van houdt. Wanneer je klaar bent met de hele take-over kan jij je huisdier ook nog eens belonen met een extra snack. Dat kan namelijk helemaal geen kwaad tijdens deze fantastische dag. Het is namelijk wel de bedoeling dat alle huisdieren in Nederland extra mogen genieten tijdens deze dag. Ze zijn namelijk ook altijd lief voor ons.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.