Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Het is weer bijna winter

Huh, de herfst is toch nog maar net begonnen? Dat klopt, maar we gaan wel al richting de winter. Op 21 december is het dan ook weer zover. Dan gaan we over naar de winter, maar wat kunnen we deze winter allemaal verwachten? Dat lees je hier.

De feestdagen komen er weer aan

In de herfst hebben we de meeste feestdagen, maar in de winter komen er natuurlijk ook weer een paar feestdagen voorbij en wij kunnen je vertellen dat het ook niet de minste feestdagen zijn. We beginnen de winter namelijk meteen met Kerstavond en daarna gaan we natuurlijk door met de 1e Kerstdag en 2e Kerstdag. Na de kerst komen we uit bij Oud en Nieuw en Nieuwjaarsdag wat natuurlijk midden in de Kerstvakantie valt. De tijd die je zoveel mogelijk met je familie en vrienden wilt doorbrengen.

Kerstavond

Zoals we hierboven al aangaven beginnen we de winter met Kerstavond om alvast in de Kerstsfeer te komen. Iedereen vier dit dan ook anders. De laatste jaren zie je wel dat er steeds meer mensen kiezen om naar de kerk te gaan om de traditionele kerstavond dienst mee te maken. Ook steeds meer kinderen gaan naar deze dienst. Vroeger was dat wel iets anders. Toen gingen er niet zoveel kinderen heen. Dat had dan ook alles te maken met de tijd waarop de dienst gehouden wordt. De laatste jaren zie je dan ook dat steeds meer kerken ervoor kiezen om ook een middagdienst te geven speciaal voor de kinderen.

1e en 2e Kerstdag

Alles draait tijdens Kerst om deze dagen. De dagen die volop in het teken staan van gezelligheid samen met je familie en vrienden. De meeste mensen sluiten deze dagen ook af met een heerlijk diner thuis, maar ook zie je dat restaurants overvol zitten tijdens deze dagen. Het is namelijk een traditie om zowel op eerste als tweede kerstdag een speciale avondmaaltijd te eten. Deze avondmalen staan ook wel bekend als het kerstdiner. Veel mensen vieren het kerstdiner door extra uitgebreid te koken met meerdere gangen. Dit zie je dan ook weer terug in de restaurants die een speciaal menu opstellen voor deze dagen.

Oud en Nieuw

De laatste dag van het jaar. Op deze dag brengen we ook veel tijd door met familie en vrienden. Tijdens deze dag bespreek je samen met je familie en vrienden alle herinneringen die je dat jaar hebt gemaakt. Alles staat dan ook in het teken van gezelligheid, maar ook van alle lekkernijen zoals de heerlijke olliebollen die massaal gebakken worden. In de avond steken heel erg veel Nederlanders normaal gesproken vuurwerk af, maar dat zit er dit jaar helaas niet in door het afsteekverbod wat is ingevoerd om de zorg zoveel mogelijk te ontlasten.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag is de dag waarop het begin van een nieuw jaar wordt gevierd. Let op, niet in elk land wordt op dezelfde datum Nieuwjaarsdag gevierd. Wel wordt wereldwijd de start van het nieuwe jaar uitbundig gevierd. Dit gaat dan ook vaak samen met bijzondere tradities.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.