Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
Kattendag

Poesje mauw, kom maar gauw me die schattige kattenfilmpjes en -fotootjes. Op vrijdag 8 augustus is het internationale katten dag (World Cat Day). Tijd om stil te staan bij jouw lieve huistijger en hem of haar eens extra te vertroetelen.

Een hele dag voor de kat

Als je een of meerdere katten hebt, geniet je elke dag van je kat. Of misschien ben je wel iemand die geen genoeg kan krijgen van kattenfilmpjes kijken op YouTube. Het ene filmpje is nog schattiger dan het andere. Op Internationale kattendag denken kattenbezitters wereldwijd na over hun bijzondere band met hun kat. Het is een dag om bewust tijd door te brengen met je lieve pluizenbol. Want katten en mensen: het is een bijzonder combinatie!

Internationaal of nationaal

Op 8 augustus is het dus internationale kattendag. Toch hebben sommige landen een eigen, nationale viering van de kat. Japan bijvoorbeeld heeft kattendag op 22 februari, de Verenigde Staten op 29 oktober en Rusland op 1 maart. Ja, die katjes zijn in alle landen belangrijk genoeg om een dag op te eisen!

Goed tegen stress

Het is natuurlijk heerlijk als je kat spinnend op je schoot komt liggen. Een kat kan zichtbaar genieten van rust en aanhalen: toegeknepen oogjes en een tevreden houding. Daar word je als mens ook helemaal ontspannen van. Nu blijkt uit onderzoeken dat katten inderdaad een goed effect hebben op hun baasjes. Je band met je kat werkt stressverlagend. Je kat geeft je emotionele ondersteuning en kan zelfs een gunstig werking hebben tegen depressiviteit. Ze zijn dus niet alleen heel lief; ze hebben ook een heilzame werking!

Vier de dag van de kat

Hoe kun je Internationale kattendag vieren? Natuurlijk door bewust na te denken over de band tussen mens en kat. Die is bijzonder en het zou jammer zijn als we die voor lief nemen. Maar daarnaast kun je je kat ook eens extra verwennen. Bijvoorbeeld door iets lekkers voor hem of haar te kopen. Of door zelf iets lekkers te maken. Vaak weet je als baasje maar al te goed van welke smaken je kat helemaal wild wordt. Dit is de dag om hem of haar eens extra te verwennen.

Of wat dacht je van speelgoed voor je kat? Katten houden van spelen, maar ze moeten soms wel uitgedaagd worden. Spelen is niet alleen leuk voor je kat, het is ook nog eens erg gezond. Het zorgt ervoor dat hij zijn energie kwijtraakt en bovendien verbetert hij zo zijn jachtskills. En als je samen met je kat speelt, is dat een perfecte manier om lekker te bonden.

Kattengeluk

Ik kan altijd een beetje jaloers zijn op een kat die zonder stress ontspannen in de zon ligt te slapen. Hij komt pas in actie als hij dat wil. Bijvoorbeeld om even te eten of te spelen of om even aandacht te krijgen van zijn baasje. Als mensen maken we ons veel zorgen over dingen waar we vaak niets aan kunnen veranderen. Op 8 augustus kunnen we stilstaan bij én leren van de kat en ja, op 4 oktober is het wereld dierendag. Het geluk van de kat.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.