Vandaag: maandag 26 februari 2024, Week 9
Ben jij klaar voor Black Friday?

De dag waarop mensen massaal naar de winkel gaan om zoveel mogelijk korting te scoren, maar is er eigenlijk wel korting op Black Friday? Dat lees je hier.

Wat is Black Friday?

Black Friday is de dag waarop veel webshops veel korting geven op  allerlei verschillende producten. Het komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar is Black Friday namelijk de dag na Thanksgiving. Wist jij trouwens al dat Thanksgiving altijd op een donderdag is? Het is dan ook heel erg verleidelijk om de dag daarna ook een feestdag te houden. Vandaar is Black Friday ontstaan. Veel mensen kiezen er dan ook voor om tijdens Black Friday een dag vrij te nemen en wat kan je dan beter doen op een vrije dag dan shoppen voor de beste aanbiedingen die er op dat moment zijn?

Black Friday in Nederland

In Nederland zijn we nog lang niet zo fanatiek als in Amerika, maar toch gaat het in Nederland er ook steeds erger aan toe. Wij kijken namelijk massaal de kunst af bij de Amerikanen. Veel Nederlandse webshops doen dan ook mee met Black Friday in Nederland. Black Friday heeft ook een andere naam in de volksmond genaamd zwarte vrijdag. Maar veel mensen kiezen er voor om Black Friday te gebruiken. Het is wel aan te raden dat je niet blind moet staren op prijsverlagingen. Er zijn namelijk nog veel meer trucjes waarmee webshops je naar hun producten lokken. Je kan dan denken aan cashback aanbiedingen bijvoorbeeld. Ook zijn er tegenwoordig heel erg veel korting codes online te vinden waardoor je meer of net wat meer korting kan krijgen.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Wat heb je aan Black Friday

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er veel feestdagen in december, je kan dan denken aan Sinterklaas, maar ook aan Kerst. Bij deze feestdagen zijn altijd cadeaus aanwezig. De kans is dan ook groot dat jij nog niet bent begonnen met het doen van inkopen voor deze feestdagen. Dan is Black Friday misschien wel het ideale moment. Black Friday valt namelijk altijd een paar dagen voor deze feestdagen voor pakjesavond waardoor jij nog altijd goedkoop cadeautjes kan inslaan. Daar houden we dan ook allemaal wel van.  Deze dag staat namelijk bekend om de hoge kortingen die altijd gegeven worden. Op deze ene dag in het jaar kan je namelijk de nieuwste producten met een hoge korting kopen of extra korting krijgen op producten die al in de aanbieding zijn. Korting op korting, daar houden we allemaal wel van, wie wil dat nou niet? Het maakt dan vaak ook niet uit wat voor producten het zijn. Als de ene winkel het niet heeft, heeft de andere winkel het wel in de aanbieding tijdens Black Friday. Veel mensen kiezen er dan ook voor om massaal op het internet te gaan surfen om uit te zoeken waar de korting het hoogste is en waar de producten allemaal te koop zijn. Op die manier weet je namelijk zeker dat je de beste deal scoort want dat is alles wat telt op deze dag.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.