Vandaag: donderdag 18 augustus 2022, Week 33

Wanneer kerstvakantie Midden? 🎄

Kerstvakantie Midden Regio Van Tot Dagen te gaan
Kerstvakantie 2021 Midden 24 december 2022 8 januari 2021 128 dagen

🎄Kerstvakanties zijn verplicht. Alle scholen zijn gesloten en je kinderen zijn vrij.

De kerstvakantie in Regio Midden

Voor velen is de kerstvakantie in regio Midden de meest geliefde vakantie van het jaar. Alhoewel het weer buiten vaak koud is, associëren we toch warmte met deze dagen. Dit komt niet alleen omdat we de verwarming wat hoger zetten, maar ook doordat we deze vrije dagen vaak samen spenderen met onze families. Bovendien is dit ook de periode waarop de kans het grootst is dat er sneeuw gaat vallen. Ook dit geeft deze schoolvakantie iets bijzonders. De kerstvakantie is één van de weinige verplichte vakanties van het jaar. Alhoewel er meerdere vakanties door een schooljaar heen zijn, zijn de datums die de overheid heeft vastgesteld vooral adviserend. Dit is bij de kerstvakantie niet het geval. Of je nu in regio Midden, regio Noord of regio Zuid woont, we hebben allen tegelijk kerstvakantie. Dit terwijl de begin- en einddatums van andere vakanties per regio kunnen verschillen.

Wanneer wordt de kerstvakantie in Regio Midden gevierd?

De kerstvakantie in regio Midden zal ieder jaar beginnen in december en eindigen in januari. Hierbij wordt rekening gehouden met nieuwjaarsdag. Je zult dus niet zo snel hebben dat de scholen alweer beginnen op 2 januari. Een einddatum van bijvoorbeeld 9 januari is dan ook niet per se verwonderlijk. Wel is het best mogelijk dat eerste kerstdag ook meteen de eerste dag van de kerstvakantie zelf is. De begin- en einddata van de kerstvakantie is in elke regio hetzelfde, onder meer dus omdat deze vakantie om de kerstdagen en oud & nieuw heen is gebouwd. Als je niet zeker weet wanneer de kerstvakantie begint, kun je dit altijd checken op Jaarkalender.nl. Wij zorgen er te allen tijde voor dat de info op onze site geheel up to date is. Hierbij houden we ons aan de datums zoals ze zijn vastgesteld door de overheid.

Kerstvakanties in Nederland

Het ontstaan van de kerstvakantie in Regio Midden

Het concept van een vakantie is ontstaan tijdens de Industriële Revolutie. Mensen werkten hard en veel, en werden in feite uitgebuit door de rijke bazen van de fabrieken. Hetzelfde gold voor kinderen. Als ze al naar school gingen, moesten ze vaak na hun lange schooldag nog aan de slag in de fabriek. Mensen hadden echter ook behoefte aan vrije tijd, en een vakantie van tijd tot tijd. Daarom besloten vele vakbonden hiervoor in de bres te springen, en met succes. Sindsdien kunnen zowel werknemers als kinderen genieten van een vakantie.

De kerstvakantie was één van de eerste vakanties die werd ingevoerd, en verwonderlijk is dit niet gezien de Christelijke roots van ons land. Vooral in vroegere jaren vierden we vooral de geboorte van Jezus Christus tijdens deze periode. Mensen gingen veelvuldig naar de kerk. Dit is de laatste jaren een stuk minder geworden, alhoewel er nog steeds velen zijn die naar een mis gaan. Tegenwoordig zien we de kerstdagen vooral als dagen om te spenderen met je familie. Lekker eten en gezelligheid, dat is waar kerst voor staat. Daarnaast is er oud & nieuw, waarbij het aanbreken van het nieuwe jaar uitbundig gevierd wordt. Dit alles maakt de kerstvakantie in regio Midden zo heerlijk.

Meer kerstvakantie