Vandaag: woensdag 6 december 2023, Week 49
` `
` `

Voorjaarsvakanties voor regio Midden:

Voorjaarsvakantie regio Midden?

Voorjaarsvakantie Regio Van T/m Dagen te gaan
Voorjaarsvakantie 2023 Midden 25 februari 2023 5 maart 2023
Voorjaarsvakantie 2024 Midden 17 februari 2024 25 februari 2024 73 dagen
Voorjaarsvakantie 2025 Midden 22 februari 2025 2 maart 2025 444 dagen

Voorjaarsvakantie regio Midden

In Nederland zijn de vakanties verdeeld over regio’s, waardoor de voorjaarsvakantie in regio Midden op een andere datum valt in vergelijking met bijvoorbeeld regio Zuid of regio Noord. Deze schoolvakantie staat ook wel bekend onder andere namen, afhankelijk van waar je woont. In sommige provincies wordt het de krokusvakantie genoemd, terwijl het in de zuidelijkere provincies van het land bekend staat als de carnavalsvakantie. Hoe je het ook noemt, deze vakantie is altijd welkom. Maar op welke datums vind deze vakantie precies plaats dit jaar? En hoe zit het met de data voor de komende jaren? Via Jaarkalender.nl ontdek je de belangrijkste datums van dit jaar. Hierbij houden we ons aan de datums zoals ze vastgesteld zijn door de overheid. Zo weet je zeker dat onze info altijd 100% correct is.

De voorjaarsvakantie in regio Midden: wat is dit precies?

De begindatum van de voorjaarsvakantie is over het algemeen te vinden in de tweede helft van februari. De einddatum verschilt van jaar tot jaar: het ene jaar begint en eindigt de voorjaarsvakantie in regio Midden in februari, maar het kan ook zijn dat de einddatum in maart valt. Ieder jaar is dit anders. In regio Midden zal deze vakantie veelal bekend staan als de krokusvakantie, alhoewel er plekken zijn in deze regio die ook Carnaval vieren. Als je geen carnaval viert, is deze vakantie veelal het ideale moment om met het hele gezin op wintersportvakantie te gaan.

Voorjaarsvakantie regio Midden

Ook in regio Midden grijpen vele familie de voorjaarsvakantie aan om op wintersport te gaan. Immers is er ook geen Christelijke feestdag die gedurende deze vakantie gevierd wordt. Bovendien is één van de redenen waarom de voorjaarsvakantie in regio Midden überhaupt werd ingevoerd het feit dat velen tijdens de kerstperiode niet op vakantie willen gaan omdat ze deze feestdagen thuis willen vieren. Daarom was een extra vakantie nodig, zodat gezinnen alsnog de mogelijkheid hadden om op wintersport te gaan. Vakanties naar wintersportlanden zoals Oostenrijk, Zwitserland of Italië zijn dan ook niet vreemd tijdens deze periode.

Alle pluspunten van de voorjaarsvakantie in regio Midden op een rij

Zoals hierboven al werd aangestipt, is de voorjaarsvakantie in regio Midden voor velen dé periode om op wintersport te gaan. Maar ook als je niet op vakantie gaat, is het fijn dat er even een weekje is zonder school en gedoe. Voor kinderen is dit het ideale moment om met elkaar te spelen en dus sociaal bezig te zijn. Ook is het goed voor de kinderen dat ze tijdens deze vakantie fysiek bezig kunnen zijn. Het wordt soms wel eens vergeten, maar ook vakanties zijn goed voor de ontwikkeling voor een kind. Bovendien is het fijn dat de kinderen ook simpelweg kunnen ontspannen.

Welke provincies en gemeenten behoren tot de regio Midden?

Flevoland behoort in zijn geheel tot regio Noord, minus één gemeente: Zeewolde. Deze gemeente behoort tot regio Midden. Van Zuid-Holland behoren alle gemeenten tot regio Midden. Bij de provincie Utrecht zijn er twee uitzonderingen: Eemnes en Abcoude. Twee gemeenten in Noord-Brabant behoren tot deze regio: Werkendam en Woudrichem. Daarnaast zijn er vele gemeenten uit Gelderland die tot deze regio behoren: Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doetinchem, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem,  Montferland (behalve de voormalige gemeente  Didam), Neder-Betuwe  (behalve de voormalige gemeente  Dodewaard), Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Scherpenzeel, Tiel, Voorst, Wageningen, West Betuwe, Winterswijk en Zutphen.

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.