Vandaag: woensdag 6 december 2023, Week 49
` `
` `

Voorjaarsvakanties voor regio Noord:

Voorjaarsvakantie regio Noord?

Voorjaarsvakantie Regio Van T/m Dagen te gaan
Voorjaarsvakantie 2023
Noord 25 februari 2023 5 maart 2023
Voorjaarsvakantie 2024 Noord 17 februari 2024 25 februari 2024 73 dagen
Voorjaarsvakantie 2025 Noord 15 februari 2025 23 februari 2025 437 dagen

Voorjaarsvakantie regio Noord

Zoals je waarschijnlijk wel weet, begint en eindigt de voorjaarsvakantie niet in iedere regio op dezelfde datum. Zo zal het ene jaar regio Noord als eerste voorjaarsvakantie vieren, terwijl het andere jaar regio Zuid als eerste aan de beurt is. Als je precies wilt weten wanneer de voorjaarsvakantie voor regio Noord begint en eindigt, ben je bij onze site aan het juiste adres. Wij houden ons hierbij aan de datums die zijn vastgesteld door de overheid, dus je bent er van verzekerd dat de info op onze site 100% accuraat is. Bovendien ontdek je op Jaarkalender.nl niet alleen de voorjaarsvakantie data van Noord voor dit jaar, maar je kunt ook alvast de datums voor de komende jaren in je agenda zetten.

Wat houdt de voorjaarsvakantie in Noord eigenlijk in?

De voorjaarsvakantie valt over het algemeen in de tweede helft van februari, waarbij de einddatum geregeld in maart valt. Afhankelijk van de regio waarin je woont, zal deze periode bekend staan als de krokusvakantie of de carnavalsvakantie. De voorjaarsvakantie in Noord staat bekend als de krokusvakantie. Deze vakantie werd ingevoerd omdat de periode tussen oud & nieuw en de meivakantie geheel zonder vakantie was. De roep vanuit het volk werd steeds luider om hier een voorjaarsvakantie in te plannen, zodat mensen nog de mogelijkheid hadden om op wintersport te gaan.

Voorjaarsvakantio regio Noord

Voor mensen in regio Noord is de voorjaarsvakantie dan ook hét moment om op wintersport te gaan. Zij vieren ten slotte geen Carnaval (tenzij ze hiervoor naar de zuidelijke provincies afreizen) en daarnaast is er geen Christelijke feestdag die geassocieerd wordt met deze vakantie. Tijdens de kerstperiode en rond oud & nieuw worden vooral de traditionele festiviteiten gevierd, en is dit voor vele mensen niet het perfecte moment om op wintersport te gaan. De voorjaarsvakantie in regio Noord is wel de ultieme gelegenheid hiervoor. Er worden gedurende deze periode dan ook vele vakantie gebied naar bestemmingen zoals Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en meer.

De voordelen van de voorjaarsvakantie in Noord

Hierboven werd het al uitvoerig benoemd, maar deze schoolvakantie is het ideale moment om op wintersport te gaan. Skiën, snowboarden, wandelen, après ski feestjes: deze vakantie is hier uitermate geschikt voor. Ook valt deze vakantie op een moment dat de winterse dagen langzaam overgaan in wat meer warmere dagen. Vele mensen vinden de winter een wat triestige periode, en zijn daarom maar wat blij dat ze even kunnen ontspannen tijdens een vakantie. Hetzelfde geldt voor kinderen, die blij zijn dat ze even een weekje geen school hebben.

Welke provincies en plaatsen behoren tot regio Noord?

De voorjaarsvakantie in regio Noord valt op andere data dan in regio Zuid. In regio Midden verschilt het per jaar. Het ene jaar doen ze mee met regio Noord, het andere jaar met regio Zuid. Tot regio Noord behoren alle gemeenten in de provincies Drenthe, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel en Flevoland (minus Zeewolde). Ook de gemeente Hattem uit Gelderland en de gemeentes Eemnes en Abcoude in Utrecht behoren tot deze regio. Deze plekken vieren dus allemaal tegelijk de voorjaarsvakantie.

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.