Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
herfstvakantie data

Kan jij niet wachten tot de herfstvakantie weer voor de deur staat? De zomervakantie is net afgelopen, maar je kijkt stiekem weer uit naar de volgende vakantie. Doordat de schoolvakantie in Nederland is opgedeeld in noord en zuid, kan het soms nogal verwarrend zijn. Onze jaarlijkse herfstvakantie kalender lost dit probleem gelukkig voor jou op.

De herfstvakantie

De herfstvakantie is een schoolvakantie die tussen de zomer- en kerstvakantie in zit. Deze vrije week valt bijna ieder jaar in de maand oktober, maar de exacte data verschillen per jaar en per school. Ondanks dat het maar een week vrij is, is het een erg populaire vakantieweek. Oktober is namelijk de perfecte periode voor een leuke citytrip en gezinnen maken dus maar al te graag gebruik van deze vrije week. Hoe vroeger jij op de hoogte bent van de exacte herfstvakantie data, hoe sneller en voordeliger jij jouw herfstvakantie kan boeken. Met de jaarkalender weet je exact wat je voor volgend jaar te wachten staat.

Waarom bestaat de herfstvakantie?

De kerstvakantie, voorjaarsvakantie of zomervakantie lijken allemaal een duidelijke betekenis te hebben. De herfstvakantie is echter een van de vakanties die een minder duidelijke reden van bestaan heeft. Vandaag de dag is men het allemaal eens dat een weekje vrij tussen de zomer en de kerst de kinderen goed doet. Maar als je kijkt naar de geschiedenis van de herfstvakantie, dan zie je al snel dat deze week niet in het teken stond van uitrusten. Deze week was het namelijk tijd om aardappelen te oogsten. Vroeger werkten de kinderen vaak mee op het platteland en de aardappeloogst was dus ook een periode waar de ouders de hulp hard nodig hadden. Om het spijbelen tegen te gaan, hadden de scholen besloten om een week vakantie in te plannen. Dit was dus het ontstaan van de herfstvakantie.

De verdeling van herfstvakantie in het land

De herfstvakantie is een week vrij. In welke week deze vakantie exact valt verschilt per gebied. Er zit namelijk altijd een week verschil tussen de herfstvakantie van het  noorden van Nederland en het zuiden. Deze onderverdeling zien we bijvoorbeeld ook terug in de zomervakantie. De reden achter deze verdeling is simpel. We willen voorkomen dat het hele land tijdens de vakantie overbelast raakt. Denk bijvoorbeeld aan drukte op de wegen, lange rijen voor pretparken of hotels die het alleen maar in één week in oktober volgeboekt zitten.

Plan jouw herfstvakantie zo optimaal mogelijk

Omdat de herfstvakantie een populaire tijd is om met het gezin of vrienden op pad te gaan, is het belangrijk dat jij jouw reis vroeg van tevoren uitstippelt. Zo voorkom je dat je te hoge prijzen betaalt voor het verblijf of dat de vluchten volgeboekt zijn. Met behulp van onze handige jaarkalender blijf je altijd op de hoogte van de exacte herfstvakantiedagen. Zo kan jij op tijd vrij vragen op werk en op tijd jouw volgende reisbestemming regelen.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.