Vandaag: woensdag 4 oktober 2023, Week 40
` `
` `

Hieronder vind je een overzicht Meivakantie voor regio Midden:

Meivakantie regio Midden?

Meivakantie midden Regio Van t/m Dagen te gaan
Meivakantie 2023 Midden 29 april 2023 7 mei 2023
Meivakantie 2024 Midden 27 april 2024 5 mei 2024 206 dagen
Meivakantie 2025 Midden 26 april 2025 4 mei 2025 570 dagen
Meivakantie regio Midden

De meivakantie in regio Midden is één van de meest geliefde vakanties. Het komt op een perfect moment, precies tussen de voorjaarsvakantie en de zomervakantie in. Daarnaast is de lente gearriveerd in deze periode, en dus is de kans aanzienlijk dat het weer fijn is tijdens deze vakantie. Op de site van Jaarkalender.nl vind je altijd de correcte datums voor iedere vakantie. Ook als je wilt weten wanneer officiële en onofficiële feestdagen gevierd worden, zit je bij onze site goed. Hierbij houden wij ons aan de datums die vastgesteld zijn door de overheid zelf. Zo weet je zeker dat je bij ons altijd 100% accurate informatie aantreft.

Wanneer is de meivakantie in de regio Midden?

Tot de regio Midden behoren alle gemeenten uit Zuid-Holland en Utrecht (minus Eemnes en Abcoude, de gemeente Zeewolde uit Flevoland, vele gemeentes uit Gelderland en de gemeentes Werkendam en Woudrichem in Noord-Brabant. Alhoewel deze vakantie ook wel bekend staat als de tulpvakantie bekend staat, is de naam meivakantie om een reden gekozen: deze vakantie valt namelijk voor het grootste gedeelte in de maand mei. Sowieso eindigt deze vakantie in de maand mei, en vaak valt de begindatum ook in deze maand. Echter kan het ook voor komen dat de vakantie al aan het einde van de maand april begint. Dit verschilt van jaar tot jaar. Alle datums van dit jaar en de komende jaren vind je op deze site.

Waarom duurt de meivakantie in regio Midden soms twee weken?

Bij sommige scholen in regio Midden, en ook in regio Noord en regio Zuid, duurt de meivakantie twee weken. Soms is dit een beslissing vanuit de school (basisonderwijs of voortgezet onderwijs) zelf. Andere keren komt het doordat het zo uitkomt met andere feestdagen. De dag van de arbeid heeft hier geen invloed op, maar valt wel altijd in de meivakantie: 1 mei. Ook Hemelvaartsdag kan in de meivakantie vallen en een reden zijn om de vakantie met een week te verlengen. Daarnaast kan Pinksteren een reden zijn om de meivakantie met nog een week te verlengen. Echter dient hierbij sprake te zijn van een combinatie tussen een late meivakantie en een vroeg Pinksteren. Dit komt niet vaak voor.

Alle pluspunten van een meivakantie in regio Midden op een rij

Vakanties dienen evenredig verspreid te zijn over een jaar. Voor kinderen is het van groot belang dat ze voldoende schoolvakanties en vrije dagen hebben. Hoe belangrijk school ook voor ze is, alleen maar bezig zijn met school heeft een averechts effect. Kinderen hebben niet alleen ontspanning nodig, maar tijdens de vakanties spelen ze ook vaak met andere kinderen. Ze zijn zo niet alleen sociaal bezig, maar ze houden zich ook fysiek bezig. Dit is goed voor de ontwikkeling van een kind.

Hier is iedere vakantie goed voor, maar de meivakantie zelf beschikt ook over enkele voordelen die uniek zijn voor deze schoolvakantie. Ten eerste zorgt de positionering er voor dat deze vakantie optimaal tussen de voorjaarsvakantie en de zomervakantie uitkomt. Tevens behoort de maand mei nog niet tot het hoogseizoen als het gaat om vakanties. Toch is in het in vele landen dan al goed weer. Kortom, deze vakantie is het ideale moment om met het gezin op vakantie te gaan.

Meer (mei)vakanties

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.