Vandaag: donderdag 18 augustus 2022, Week 33

Een overzicht voor de meivakantie in regio Zuid vind je hieronder:

Wanneer Meivakantie regio Zuid?

Meivakantie Regio Van Tot Dagen te gaan
2022 Zuid 30 april 2022 8 mei 2022
2023 Zuid 29 april 2023 7 mei 2023 254 dagen
2024 Zuid 27 april 2024 5 mei 2024 618 dagen
2025 Zuid 26 april 2025 4 mei 2025 982 dagen

🎒 Bovenstaande meivakanties zijn vastgesteld door de overheid. Dit geldt voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Sommige scholen zijn ook nog een extra week voor of na de meivakantie gesloten. Deze informatie vind je vaak terug op de website van jouw school. Controleer dit dus altijd nog even voor de zekerheid.

Meivakantie regio Zuid

Als je wilt weten wanneer de meivakantie in regio Zuid plaatsvindt, ben je bij Jaarkalender.nl aan het juiste adres. Sowieso zit je bij ons goed als je de correcte datums van vakanties en feestdagen wilt vinden. Zo hou je jouw agenda op orde. Vaak zie je dat vakanties in verschillende regio’s niet op dezelfde datums plaatsvinden. Vooral tussen de regio’s Noord en Zuid is er vaak een week verschil. Dat is bijvoorbeeld het geval tijdens de voorjaarsvakantie. De meivakantie, ook wel bekend als de tulpvakantie, wordt echter in het gehele land op hetzelfde moment gevierd. Door de plaatsing tussen de voorjaarsvakantie en de zomervakantie in, is dit een perfect weekje voor een vakantie.

Wanneer is de meivakantie in de regio Zuid?

De regio Zuid bestaat uit diverse provincies en gemeentes. Ten eerste behoren alle gemeentes binnen de provincies Zeeland en Limburg tot deze regio. Ook Noord-Brabant behoort tot deze regio, op twee gemeentes na: Werkendam en Woudrichem. Daarnaast behoren vele van de zuidelijkere gemeentes binnen de provincie Gelderland tot deze regio. Het verschilt van jaar tot jaar wanneer de meivakantie precies begint en eindigt. Maar, zoals de naam al aangeeft, vindt deze vakantie ieder jaar rond de maand mei plaats. Sowieso eindigt deze vakantie in mei, maar er zijn jaren waarbij de begindatum eind april is.

Hoe komt het dat de meivakantie in regio Zuid soms twee weken duurt?

Via onze site tref je altijd de datums aan die door de overheid worden voorgeschreven voor vakanties. Alhoewel sommige dagen vaststaan en scholen hier niets aan kunnen veranderen, geldt dit niet voor alle vakanties. Hierbij zijn de vakanties meer een advies en kunnen scholen er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra week aan de meivakantie toe te voegen als ze dit nodig achten. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat Hemelvaartsdag hier rondom heen valt, en ook de dagen rondom Pinksteren kunnen leiden tot een extra lange vakantie (in sommige gevallen van wel 17 tot 18 dagen). Meestal wordt Pinksteren pas aan het eind van de meimaand gevierd, dus deze combinatie komt zelden voor.

Voordelen van de meivakantie in regio Zuid

Ten eerste is het fijn dat deze vakantie precies tussen de voorjaarsvakantie en de zomervakantie in geplaatst is. Voor kinderen is het nu eenmaal fijn dat ze voldoende vakantie krijgen, en dat dit ook evenredig verspreid wordt. School is belangrijk, maar op tijd vakantie vieren is dat ook. Bovendien dienen vakanties ook belangrijke functies voor een kind. Tijdens deze vakanties spreken de kids vaak af met vrienden. Ze zijn dus sociaal bezig, wat goed is voor hun ontwikkeling. Tevens spelen ze veel buiten, wat op fysiek vlak een goede zaak is.

Omdat de meivakantie (voor een groot gedeelte) in mei plaatsvindt, kun je ook een week (of twee) genieten van het weer. Gedurende deze periode wordt het steeds beter. De zon gaat meer schijnen en de temperaturen stijgen. Zelfs in Nederland kan het weer tijdens deze periode aangenaam zijn. Maar zeker in de zuidelijker gelegen land van Europa is het tijdens deze maand al goed vertoeven. Bovendien is het in deze landen dan niet al te druk. Daarom is de meivakantie perfect voor een vakantie naar het buitenland.

Meer vakanties in Nederland