Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Zomer 2020

In juli en augustus gaan veel mensen op vakantie. Na een jaar hard werken mag je lekker bijkomen en genieten van rust en ontspanning. Maar door de coronacrisis ziet voor veel mensen de vakantie er een beetje anders uit dit jaar. Wat ga jij doen? Plan jij een staycation of ga je toch lekker op reis naar een verre bestemming in het buitenland?

Veel landen weer open voor toeristen

Verschillende landen in Europa hebben de grenzen weer geopend voor toeristen. Denk maar aan Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië en Zwitserland. Sommige Nederlanders hebben daarom direct een vakantie geboekt en vertrekken binnenkort met de auto naar hun vakantiebestemming.

Beperkingen

Natuurlijk gelden in alle landen die weer open zijn voor toeristen nog steeds beperkingen vanwege het coronavirus. Denk maar aan dingen als een verbod op grote evenementen, reserveren voor restaurants, het dragen van mondkapjes in bepaalde situaties en anderhalve meter afstand houden. Natuurlijk gelden dit soort beperkingen ook in Nederland.

Onzekerheid

Sommigen besluiten om niet ver weg te gaan vanwege de onzekerheid die er nog steeds is over de pandemie waar we nu mee te maken hebben. Soms gaan bepaalde gebieden toch weer plaatselijk lock down omdat het virus oplaait. Die onzekerheid houdt veel Nederlanders thuis deze zomer.

Ontdek je achtertuin

De afgelopen maanden hebben veel mensen hun eigen omgeving (her)ontdekt. Ineens zijn er veel meer mensen die gaan wandelen in de bossen in de buurt. Of die ontdekken dat er interessante vogels zitten in de tuin. Waarschijnlijk zaten diezelfde vogels er vorig jaar ook al. Maar we zien ze nu voor het eerst. Heb jij al een nieuwe ontdekking gedaan?

Klussen in en om het huis

Er zijn ook mensen die een nieuwe hobby hebben ontdekt: klussen in en om het huis. De bouwmarkten hebben dat kunnen zien in hun omzet. Nog nooit werd er zo veel gekocht als dit voorjaar. We blijven thuis en gebruiken de tijd om thuis wat puntjes op de i te zetten of om onze creativiteit helemaal te laten gaan.

Staycation

Vakantie in eigen land was nooit eerder zo populair. We hebben er nu zelfs een woord voor: een staycation. We blijven in de buurt en ontdekken dat er eigenlijk heel veel moois te zien is in eigen land.

Tips voor deze zomer

Wat zijn een paar leuke tips voor deze zomer? Het is natuurlijk het leukst om zelf op ontdekkingsreis te gaan: kies een regio uit, en ga daar ontdekken. Het is altijd verbazingwekkend hoeveel moois er in elke regio te vinden is. Maar wil je toch een paar mooie plekken? Denk aan de eilanden, zoals Schiermonnikoog. Denk aan de meren, zoals in de buurt van Giethoorn. Denk aan de prachtige bossen in Drenthe. Waarom zou je niet eens een flinke fietstocht maken? Of misschien kun je dit jaar een lange wandeling gaan maken, zoals langs een deel van het Veluwepad, Drenthepad of Pieterpad. Opties genoeg!

De zomer van 2020 hoeft dus zeker niet saai te worden, of het nou een reis naar Frankrijk of toch een staycation wordt.

Lees ook: Zomervakantie

Ook interessant om te lezen: Alle zomervakantie periodes

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.