Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Voorjaarsvakantie 2022

De voorjaarsvakantie. We kennen deze vakantie allemaal wel. Het is namelijk weer de eerste vakantie in het eerste jaar, maar waarom bestaat deze vakantie eigenlijk en wat is er zo bijzonder aan deze vakantie? Dat lees je hier.

Wat is de voorjaarsvakantie?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel erg simpel. De voorjaarsvakantie bestaat sinds de jaren zeventig en is in het leven geroepen zodat veel mensen op wintersport kunnen gaan of carnaval kunnen vieren. Om de laatste reden komt het regelmatig voor dat de vakantie in Noords-, Midden- en Zuid-Nederland op een ander moment is. Vooral in het Zuiden wordt de vakantie meestal rond carnaval gepland. Dit gebeurt dan ook allemaal met een reden. De voorjaarsvakantie heeft in de loop der jaren ook andere namen gekregen zoals, krokusvakantie of carnavalsvakantie. De voorjaarsvakantie is dan ook een week die in Nederland meestal wordt gehouden in de tweede helft van februari en in België in de week van Aswoensdag.

De voordelen van wintersport tijdens de voorjaarsvakantie

Zoals we hierboven al aangaven heeft de voorjaarsvakantie veel voordelen. Een groot voordeel is dan ook dat heel erg veel mensen in Nederland op wintersport kunnen tijdens de voorjaarsvakantie, maar wat is er zo leuk aan wintersport tijdens de voorjaarsvakantie? Je kan het als voordeel zien maar ook zeker als nadeel. Tijdens de voorjaarsvakantie gaan heel erg veel Nederlanders op wintersport. Er zijn dan ook heel erg veel Nederlanders op de plek waar jij ook misschien wel na toegaat. Het is dan misschien wel druk, maar het is wel gezellig druk. Geef toe, het is toch eigenlijk stiekem best wel gezellig om met veel meer Nederlanders in de apres ski te staan?

Het weer is mooier in de voorjaarsvakantie

Je verwacht het misschien wel al een beetje maar het weer in de voorjaarsvakantie is een stuk mooier dan bijvoorbeeld met Kerst. Nu horen wij al heel erg vele mensen zeggen dat het vorig jaar op sommige plaatsen heel er koud was. Dat klopt ook, maar als we naar het gemiddelde kijken is het normaal gesproken veel warmer. Daarnaast is er ook heel erg veel zon in de voorjaarsvakantie dus je kan na deze schoolvakantie met een mooi kleurtje weer naar je werk of naar school en daar houden we allemaal toch wel van?

De voorjaarsvakantie is de ideale vakantie voor de zon

De tempraturen zijn tijdens de voorjaarsvakantie niet zoals we vaak willen. Daarom kiezen heel erg veel mensen er tijdens de voorjaarsvakantie voor om ene reisje richting de zon te doen. In deze periode is het dan ook een stuk rustiger op bestemming. De voorjaarsvakantie is dan misschien ook wel de perfecte periode om er met het hele gezin even tussenuit te gaan en alvast een voorproefje te nemen op de zomervakantie of misschien wel de herfstvakantie. De meest populaire bestemmingen tijdens de voorjaarsvakantie zijn onder ander de Canarische Eilanden van Spanje, Portugal en Egypte. Ga jij tijdens de voorjaarsvakantie richting de zon? Of sta jij liever op de piste? 

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.