Vandaag: maandag 26 februari 2024, Week 9

Ontdek hier alle zomervakanties voor regio Noord:

Zomervakantie regio Noord?

Zomervakantie Regio Van T/m Dagen te gaan
Zomervakantie 2024 Noord 20 juli 2024 1 september 2024 145 dagen
Zomervakantie 2025 Noord 12 juli 2025 24 augustus 2025 502 dagen

Zomervakantie Regio Noord

De zomervakantie in regio Noord begint en eindigt niet op dezelfde datums als de vakantie in de andere regio’s. Als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste data noteert in je agenda, check je het via Jaarkalender.nl. Op deze manier kun je ook alvast reikhalzend uitkijken naar deze vakantie. Voor kinderen is dit de meest geliefde vakantie. Niet alleen ben je 6 weken vrij, maar het weer is tevens fantastisch. Je kunt vaak buiten spelen met je vrienden, maar wie weet ga je wel op een lange vakantie met je familie. Ook vele volwassenen nemen vakantie rond deze periode. Iedereen wordt vrolijk van de zomervakantie!

Meer info over de zomervakantie in regio Noord

De zomervakantie wordt ook wel de grote vakantie genoemd, en dat is niet zonder reden. In totaal duurt deze vakantie 6 weken, waarmee het de langste schoolvakantie is. De zomervakantie is een verplichte vakantie. De scholen zijn allen gedurende deze periode gesloten en alle kinderen zijn dus vrij. Omdat deze vakantie in de periode valt waarin het weer op zijn mooist is, is dit voor vele gezinnen reden om een lange vakantie te boeken tijdens deze schoolvakantie. Maar hoe is eigenlijk het idee ontstaan dat kinderen zo’n lange vakantie nodig hebben.

Zomervakantie regio Noord

De geschiedenis van de zomervakantie is wat onzeker. Bij vele historici was er vroeger de aanname dat de grote vakantie was ingevoerd zodat kinderen in de zomer hun ouders konden helpen op het land. Nader onderzoek wees echter uit dat hier weinig bewijs voor was, hoe logisch de theorie ook klinkt. Maar de verklaring is nog iets simpeler dan dat. Tijdens de maanden waarin de zomervakantie gevierd wordt, juli en augustus, is het op zijn warmst in Nederland. De temperaturen lopen soms zo hoog op dat de productiviteit van de kinderen enorm omlaag gaat. Tijdens dergelijke warme dagen willen kinderen niet leren, maar lekker buiten spelen. Een lange vakantie is dan ook logisch.

De voordelen van de zomervakantie in regio Noord

Kinderen hebben tijd weg van school nodig. Naar school gaan en leren is een intensieve taak. Het scheelt al een hoop dat er tussendoor meerdere vakanties zijn, maar een grote zomervakantie is nodig om geheel te kunnen ontspannen. Vrije tijd en vakantie zijn goed voor een kind. Tijdens vakanties zijn kinderen namelijk heel actief. Dat is goed voor hun fysiek. Daarnaast is de vakantie ook de tijd om veel met andere kinderen buiten te spelen. Ook voor hun sociale ontwikkeling is dit een plus. Daarnaast kunnen kinderen beter leren als ze voldoende rust krijgen. Het is net als met werk: van meer uren word je juist minder productief.

Maar de zomervakantie is ook ingevoerd voor de meesters en juffen van de basisschool, en de docenten op een middelbare school. Leraar zijn is een intensief vak. Niet alleen moet je kinderen een hoop kennis bijbrengen, maar je moet er tevens voor zorgen dat de boel in goede banen wordt geleid. Op een gegeven moment ben je toe aan een flinke vakantie, en de zomervakantie is hier perfect voor. De zomervakantie in regio Noord begint en eindigt op een andere datum in vergelijking met regio Midden en regio Zuid. Wil je weten wanneer? Je checkt het op onze site.

Meer zomervakantie in Nederland

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.