Vandaag: zondag 5 februari 2023, Week 5
` `
` `

Ontdek hier alle zomervakanties voor regio Midden:

Wanneer zomervakantie Regio Midden?

Zomervakantie Regio Van T/m Dagen te gaan
Zomervakantie 2023 Midden 8 juli 2023 20 augustus 2023 154 dagen
Zomervakantie 2024 Midden 13 juli 2024 25 augustus 2024 525 dagen
Zomervakantie 2025 Midden 19 juli 2025 31 augustus 2025 896 dagen

Als je wilt weten wanneer de zomervakantie in regio Midden begint en eindigt, ben je bij Jaarkalender.nl aan het juiste adres. De zomervakantie in regio Midden begint en eindigt namelijk niet op hetzelfde moment als de vakanties in Regio Noord en Regio Zuid. Op deze site vind je altijd alle correcte vakantiedata zoals deze zijn vastgesteld door de overheid. Ook voor feestdagen en andere bijzondere dagen in het jaar zit je bij onze website goed. Zo ook de zomervakantie in regio Midden. Ook voor de komende jaren kun je de datums alvast checken en in je agenda noteren. Zo kun je alvast de vakantie in gaan plannen.

Alles wat je moet weten over de zomervakantie in Regio Midden

Vraag je aan kinderen hoe ze de zomervakantie noemen, dan hebben ze het vaak over de grote vakantie. Eigenlijk zouden ze het de grootste vakantie moeten noemen, want er is geen vakantie met een langere duur in het schooljaar. Ook de zomervakantie in Regio Midden is een verplichte vakantie. Waar het bij sommige vakanties mogelijk is om deze als suggesties of advies te zien (en wordt bijvoorbeeld de meivakantie wel eens met een week verlengd door sommige scholen), is dit bij de zomervakantie niet het geval. Alle scholen zijn 6 weken dicht, alhoewel het per regio kan verschillen wanneer de vakantie begint en eindigt. Dit kun je op onze site checken.

Zomervakantie Midden

De geschiedenis van de zomervakantie in Regio Midden

Vroeger werd aangenomen dat de grote vakantie ingevoerd werd zodat kinderen hun ouders op het land konden helpen. In de zomer moest er namelijk hard gewerkt geworden. Echter is later gebleken dat deze aanname niet helemaal klopte. Er is namelijk totaal geen bewijs voor. Waarom de zomervakantie dan wel ingesteld is, is niet helemaal duidelijk. De verklaring is waarschijnlijk heel simpel: tijdens de zomer kan het super warm worden, waardoor de productiviteit enorm omlaag gaat en kinderen liever hun tijd spelend spenderen. Bovendien is een lange vakantie ook beter voor de kinderen zelf.

Alle pluspunten van de zomervakantie in Regio Midden op een rij

Voor een kind is het van groot belang dat ze op tijd vakantie krijgen. Meer uren leidt niet tot een hoge productie, integendeel zelfs. Voor kinderen is het juist van belang om voldoende rust te krijgen, zodat ze beter leren en actiever op school zijn. Maar vrije tijd is ook op een andere manier belangrijk voor kinderen. Ten eerste geeft dit ze tijd te ontspannen. Ook spenderen vele kinderen hun vrije tijd spelend. Dit is op meerdere manieren goed voor de ontwikkeling. Ten eerste spelen ze veel met vriendjes, wat goed is voor hun sociale vaardigheden. Daarnaast zijn ze veel fysiek bezig.

Welke provincies en gemeenten behoren tot Regio Midden?

Van Zuid-Holland behoren alle gemeenten tot Regio Midden. In Flevoland behoort één gemeente hiertoe: Zeewolde. Bij de provincie Utrecht zijn er twee uitzonderingen: Eemnes en Abcoude. Twee gemeenten in Noord-Brabant behoren tot deze regio: Werkendam en Woudrichem. Daarnaast zijn er vele gemeenten uit Gelderland die tot deze regio behoren: Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doetinchem, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem,  Montferland (behalve de voormalige gemeente  Didam), Neder-Betuwe  (behalve de voormalige gemeente  Dodewaard), Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Scherpenzeel, Tiel, Voorst, Wageningen, West Betuwe, Winterswijk en Zutphen.

Meer zomervakantie in Nederland

` `
` `
` `