Vandaag: woensdag 6 december 2023, Week 49
` `
` `

Hier vind je alle zomervakanties voor regio Zuid:

Zomervakantie regio Zuid?

Zomervakantie Regio Van T/m Dagen te gaan
Zomervakantie 2024 Zuid 6 juli 2024 18 augustus 2024 213 dagen
Zomervakantie 2025 Zuid 5 juli 2025 17 augustus 2025 577 dagen

Meer zomervakanties in Nederland

Schoolvakantie in regio Zuid

Benieuwd wanneer een schoolvakantie in regio Zuid precies begint en eindigt? Dan ben je bij onze site aan het juiste adres. Hier vind je alle info die je nodig hebt, zodat het nooit meer onduidelijk is wanneer de kinderen nu vakantie hebben of niet. Nederland is verdeeld in 3 regio’s: regio Noord, regio Midden en regio Zuid. Bij vele vakanties, op de kerstvakantie en zomervakantie na, is het zo dat deze vakanties op andere data beginnen en eindigen. Sowieso zal er altijd verschil zijn tussen regio Noord en regio Zuid. Vaak zie je dat regio Midden het ene jaar dezelfde datums heeft als regio Noord en het andere jaar dezelfde datums heeft als regio Zuid. Op deze pagina vind je alle info die je nodig hebt over schoolvakanties in regio Zuid.

Woon ik in regio Zuid?

Nederland is dus verdeeld in 3 regio’s, waar regio Zuid er één van is. Er is geen strekte onderverdeling gemaakt tussen provincies, waarbij vooral Gelderland in meerdere delen is verdeeld. Hierdoor is het niet altijd duidelijk in welke regio je nu eigenlijk woont. Daarom vertellen we je nu welke provincies en gemeenten tot regio Zuid behoren. Van de provincies Limburg en Zeeland behoren alle gemeenten tot regio Zuid. Voor Noord-Brabant geldt dit ook voor het grootste gedeelte, maar er zijn enkele uitzonderingen: Woudrichem en Werkendam.

Zomervakantie Noord-Nederland

Gelderland is een provincie die zowat in tweeën is gedeeld als het gaat om de verdeling van gemeentes in regio’s. De volgende gemeentes behoren tot regio Zuid: Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Groesbeek, Heumen, Neder-Betuwe (alleen de voormalige gemeente Dodewaard), Lingewaard, Maasdriel, Millingen a/d Rijn, Montferland (alleen de voormalige gemeente Didam), Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Ubbergen, Westervoort, West Maas en Waal, Wijchen,Zaltbommel en Zevenaar. Vele andere gemeentes in Gelderland behoren tot de regio Midden en een enkele gemeente behoort zelfs nog tot de regio Noord. Gelderland is de enige provincie van ons land met gemeentes in alle drie de regio’s.

Wat is het belang van een schoolvakantie in regio Zuid?

Er wordt vaak gedacht dat je jouw productiviteit hoog kunt houden door gewoon keihard door te blijven werken. Dit is niet waar, want rust is van groot belang om productief te blijven. Dit is ook het geval voor kinderen. Zij hebben vakanties nodig om goed te kunnen blijven presteren op school. Bovendien zijn vakanties ook pedagogisch verantwoord. Dit is het moment voor kinderen waarop ze buiten gaan spelen met vriendjes, wat voor hun fysieke gesteldheid goed is. Ook zijn ze nu sociaal bezig, wat ook goed is voor hun ontwikkeling. Kinderen kunnen niet zonder schoolvakanties. Bovendien zijn deze vakanties voor ouders de ideale moment om ook even vrij te zijn.

Wat kan ik doen tijdens een schoolvakantie in regio Zuid?

Iedereen spendeert een vakantie anders. De één vindt dit een goed moment om met het hele gezin een vakantie naar het buitenland te boeken. In de zomervakantie zoek je de zon op, terwijl je in de kerstvakantie of voorjaarsvakantie misschien wel op wintersport gaat. Natuurlijk is de voorjaarsvakantie, in regio Zuid ook wel bekend als de carnavalsvakantie, voor vele mensen het moment om carnaval te vieren. Maar ook in regio Zuid heb je een hoop toeristische trekpleisters die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een vakantie. Zo kun je er voor kiezen om een dagje te wandelen in de pittoreske natuur van de Biesbosch, maar je kunt ook een bezoek brengen aan de Peel in Limburg. Daarnaast zijn er in het zuiden vele mooie steden te vinden zoals Breda, Den Bosch, Maastricht en Eindhoven. Een dagje uitwaaien aan het strand kan in Zeeland. Genoeg te doen dus, tijdens een schoolvakantie in regio Zuid.

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.