Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
de herfst staat voor de deur

Het duurt nog even, maar de herfst staat voor de deur. De herfst staat ook bekent als het seizoen met de feestdagen vol entertainment. Je mag natuurlijk geen enkele feestdag missen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met alle feestdagen tijdens de herfst.

Het seizoen van de feestdagen

Je verwacht het misschien niet, maar het is echt zo. De herfst is echt het seizoen van de feestdagen. Veel mensen denken vaak dat de winter het seizoen van de feestdagen is, maar dat is niet zo. Er zijn in de herfst namelijk veel meer feestdagen. Naast dat de herfst bekend staat als het seizoen van de feestdagen staat het ook bekend als het seizoen voor de kinderen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de feestdagen. De meeste feestdagen die in de herfst vallen staan volop in het teken van kinderen. Naast alle feestdagen kennen we de herfst ook als het seizoen dat alle bladeren van de bomen vallen.

Halloween

Ook dit jaar gaan de kinderen weer massaal de straat op. Halloween wordt jaarlijks gevierd op 31 oktober. Halloween is een feestdag die overgewaaid is uit Amerika en maar sinds enkele jaren steeds populairder wordt in Nederland. Er worden in Nederland dan in steeds meer wijken optochten georganiseerd waarbij kinderen langs de deuren gaan om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Het lijkt wel een beetje als Sint Maarten. Veel mensen noemen Halloween dan ook het Amerikaanse Sint Maarten. Halloween is alleen niet zo vrolijk. Huizen worden tijdens Halloween namelijk versierd zodat er echt een Halloween sfeer ontstaat. De meeste kinderen vinden dit dan ook echt geweldig. Ga jij dit jaar ook als Halloween spook de straat op?

Sint Maarten

Veel mensen denken dat Sint Maarten in de winter gehouden wordt maar dat is niet zo. Sint Maarten wordt altijd nog gevierd tijdens de herfst. Tijdens Sint Maarten vieren we dat Sint-Maarten gedoopt wordt. Zijn echte naam is Maarten van Tours. Hij werd in 3016 geboren in Hongarije en was een populaire heilige in de middeleeuwen. Tijdens dit feest gaan de kinderen net zoals tijdens Halloween massaal de straten op om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Sint Maarten wordt niet alleen in Nederland gevierd. Het wordt namelijk ook in België, Noord-Frankrijk, Hongarije en sommige Duitstalige gebieden gevierd. Ook dit feest is steeds populairder aan het worden. Voordat we het weten vieren we dit over de hele wereld.

Sinterklaas

Sinterklaas is al eeuwenlang een groot feest in Nederland. Iedereen kent het daarom ook wel. We vieren dit feest dan meestal ook niet alleen. Meestal doen we dit samen met familie en vrienden. Tijdens dit feest staan de kinderen dan ook in de spotlight. De kinderen worden dan ook tijdens dit feest extra goed verwend. Veel mensen vragen zich af wat het verhaal is van Sinterklaas. Er zijn verschillende verhalen over Sint Nikolaas en waarom hij zo’n goede man was. Hij is namelijk niet voor niks heilig verklaard. De meest voorkomende reden hiervoor is dan ook dat Nicolaas een beschermheilige van de kinderen is.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.