Vandaag: woensdag 4 oktober 2023, Week 40
` `
` `

Religieuze feestdagen

Feestdagen en vieringen religies

maanden en dagen

Christelijke feestdagen

Naar Christelijke feestdagen

Islamitische feestdagen

Naar Islamitische feestdagen

Joodse feestdagen

Naar Joodse feestdagen

Boeddhistische feestdagen

Naar Boeddhistische feestdagen

Hindoeïstische feestdagen

Naar Hindoeïstische feestdagen

De religieuze feestdagen die jij nog niet kent

De meeste Christelijke feestdagen die wij in Nederland hebben zijn jou natuurlijk wel bekend. Dit zijn de dagen dat je vrij hebt van je werk of dat je juist meer uitbetaald krijgt. Denk aan Kerst, Pasen of Hemelvaart. Dit zijn allemaal Christelijke feestdagen, dit komt omdat de religie van het Christendom de grootste is in Nederland en de meeste aanhangers heeft. Maar wist je wel dat er nog veel meer Christelijke feestdagen zijn en dat ook andere religies allemaal hun eigen feestdagen hebben en vieren? De Nederlandse samenleving bestaat al heel lang niet meer uit alleen mensen die het Christendom aanhangen. In de prachtige multiculturele samenleving van Nederland zijn er vele mensen en bevolkingsgroepen die een andere religie volgen. Vind je het interessant om te weten wanneer alle verschillende religies hun feestdagen vieren? Op de website van jaarkalender.nl kun je naast je eigen kalender maken ook alle feestdagen van bekende religies vinden.

Verschillende religies en hun betekenis

Naast de religieuze feestdagen vind je op de website ook meer informatie over de volgende religies

• Het Christendom
• De Islam
• Het Boeddhisme
• Het Hindoeïsme
• Het Jodendom

Wist je bijvoorbeeld wel dat het Christendom uit drie verschillende stromingen bestaat? Al deze stromingen hebben hun eigen rituelen en de feestdagen hebben voor iedere stroming een betekenis die net even iets anders is. Ook de Islam heeft haar eigen rituelen en symbolen. Er is één symbool dat binnen de islamitische religie veel wordt gebruikt, dit is de halve maan met in de ronding een vijfpuntige ster die verwijst naar de vijf belangrijke aspecten van het Islamitische geloof. Een andere bekende religie is het Boeddhisme, ook deze religie viert haar eigen feestdagen. In Nederland is minder dan 1% van de bevolking boeddhistisch, tenminste zo lijkt het. Bij het boeddhisme is het niet mogelijk om je officieel in te schrijven als boeddhist, wat bijvoorbeeld bij het katholieke geloof wel kan. Het kan dus zijn dat er een veel groter deel, dan de bijna 1%, van de Nederlandse bevolking het Boeddhisme aanhangt.

Leer meer over religies en feestdagen

Op de website kun je een uitgebreide uitleg vinden over de religies, de feestdagen, heilige boeken en de gebruiken die bij de religies horen. Omdat de Nederlandse bevolking bestaat uit mensen die verschillende religies aanhangen, vind ook jij het misschien wel heel interessant om hier meer over te weten komen. Wellicht heb je vrienden, kennissen of collega’s die een ander geloof aanhangen dan jij en voor hen zijn sommige dagen in het jaar, die voor jou niks betekenen, juist heel belangrijk. Hoe leuk is het als jij ook kennis hebt van de religie die zij volgen en om te weten welke feestdagen zij vieren en welke rituelen hierbij komen kijken. Wie weet leer jij meer over een religie waar jij je helemaal in kunt vinden. Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan snel op de religie en de feestdagen waar jij meer over wilt weten.

Anderen lezen ook

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.