Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Dit kan je verwachten in de winter 2021

De afgelopen winters waren de warmste winters ooit gemeten. Dat heeft dan ook alles te maken met de opwarming van de aarde, maar wat kunnen we dit jaar verwachten en hoe zit het met de feestdagen? Dat lees je hier.

Wanneer begint de winter?

De wintertijd is al een tijdje geleden ingegaan, maar wanneer begint de winter nou eigenlijk? Om precies te zijn start de winter van 2024 op 21 december. Aan het einde van het jaar dus. Dat moet natuurlijk ook wel om helemaal in de kerst stemming te komen. Het liefste hebben sommige mensen dan ook nog een laagje sneeuw om helemaal in de sfeer te komen. Eén ding is zeker, we mogen aftellen naar het einde van het jaar wanneer de winter van start gaat.

De corona-maatregelen

De grootste nachtmerrie rondom de feestdagen is dat we niet samen kunnen komen tijdens kerst en alle andere feestdagen die we dit jaar nog krijgen. We weten dan ook nog niet welke maatregelen er tijdens de feestdagen gaan gelden. Wel weten we welke maatregelen er op dit moment gelden. De overheid weet dan ook heel erg goed dat we allemaal zoveel mogelijk bij elkaar komen, elkaar spreken en zien, zeker in de decembermaand met alle feestdagen die op de kalender staan. Maar we willen elkaar niet met het coronavirus besmetten. Het is daarom erg belangrijk dat iedereen de huidige corona-maatregelen blijft opvolgen. Dan zijn we er het snelste er weer vanaf. Je kan dan denken aan het wassen van je handen en het afstand houden van mensen en vooral blijven testen. Heb je klachten? Blijf dan ook zeker thuis. Zo wordt de kans dat jij besmet raakt een stuk kleiner, maar dat jij mensen besmet natuurlijk ook.

Seizoenverwachtingen zijn moeilijk om te maken

Het is heel erg lastig om in de toekomst te kijken. Het is dus ook heel erg moeilijk om te zeggen hoe de winter van 2024 er uit komt te zien. Eén ding is zeker, het weer kan op elk moment weer veranderen. Je hoopt namelijk ruim van tevoren een idee te krijgen van hoe het drukpatroon er in een seizoen ongeveer uit zal zien. Wanneer je dat al voor een groot deel lukt, is de kans ook groot dat je ongeveer al weet hoe het weer eruit gaat zien tijdens dat seizoen. Toch is dat niet altijd zo makkelijk. Er zijn wel mensen die uitspraak doen over de verwachtingen van de winter, maar je weet nooit honderd procent zeker of het klopt.

Genieten van alle feestdagen

Zoals we hierboven al aangaven start de winter pas aan het einde van het jaar. Toch mogen we in de winter wel genieten van een aantal feestdagen. Helemaal in het begin, dan zijn er namelijk een aantal grote feestdagen. Je kan dan ook denken aan Kerst met Kerstavond, eerste kerstdag en natuurlijk tweede kerstdag. Ook heb je later in het jaar nog oud en nieuw en Nieuwjaarsdag. Deze dagen staan natuurlijk volop in het teken van gezelligheid. Een groot voordeel van dit seizoen is natuurlijk het samenzijn met familie en vrienden te vieren. Geniet dus met z’n allen van deze prachtige tijd.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.