Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
de voordelen van de herfst en de winter

Veel mensen vragen zich altijd af of de herfst en winter eigenlijk wel goed voor ons is. Tuurlijk, ieder seizoen heeft zijn voor en nadelen, maar wat zijn de voordelen van de herfst en winter precies? Wij vertellen je het.

De voordelen van de herfst

Iedereen kent het wel, het seizoen dat de bladeren weer van de vallen wat een heleboel rommel veroorzaakt. Ook staat de herfst bekent als het seizoen met de feestdagen vol entertainment. Denk bijvoorbeeld aan Halloween, Sint-Maarten en Sinterklaas. Deze feestdagen komen allemaal langs in dit seizoen. Een ander voordeel is dat het nieuwe televisieseizoen weer van start gaat, Na een heerlijke zomer elke avond buiten te hebben gezeten trekken we na het eten weer massaal naar binnen om voor de buis ons favoriete televisie programma te gaan bekijken. Ook is het makkelijker om een weekendje weg te gaan. Tijdens de herfst is het namelijk lang niet zo druk als tijdens de lente of zomer. Dit komt omdat de zon pas buiten de grenzen van Europa te vinden is, heeft dat voor een weekendje weg niet zo veel zin. Daarom kun je net zo goed het avontuur in Nederland opzoeken. Minstens zo leuk, dichterbij huis en beter voor je portemonnee. Naast alle feestdagen en weekendjes weg begint ook de wintertijd weer. We mogen dus weer een uurtje langer slapen. Daar moeten we dan ook extra goed van genieten want voordat we het weten slapen we weer een uurtje minder!

De voordelen van de winter

Veel mensen hebben een hekel aan de winter. Sneeuw, ijs en lage tempraturen, daar houden heel veel mensen niet zo van. Het klinkt dan ook wel een beetje raar dat je immuunsysteem een boost krijgt tijdens de winter. Een leuk feitje is dat de winter is goed is voor je immuunsysteem. Ja, de winter is de tijd van snotterbellen en de griep, maar toch zorgt de winter ervoor dat je infecties beter kan bestrijden.

Naast dat je immuunsysteem een boost krijgt slaap je ook veel meter. Je slaapt namelijk fijner wanneer het niet te heet is in je kamer. Je bent dan namelijk beter in staat fysiek en mentaal te relaxen, omdat je lichaam efficiënter werkt. Doe je verwarming dan ook niet te hoog, maar zet je raam juist op een kiertje. Je kan het dan ook wel raden dat je prestaties tijdens de winter ook veel beter zijn. Dit komt dan ook doordat je beter slaapt. Je cardio-prestaties verbeteren, je hebt weinig tot geen last van hooikoorts en je kan je veel beter concentreren. Genoeg redenen  geen hekel te hebben aan de winter. We worden er namelijk allemaal beter van.

Wanneer je het seizoen winter hoort denken ook veel mensen aan de feestdagen. Die vallen natuurlijk ook gewoon in de winter. Denk maar aan kerst, maar ook Nieuwjaar. De dag waarbij we massaal voorwerk afsteken met een mok chocolademelk en een heerlijke oliebol. We kunnen dan ook wel zeggen dat de wat koudere seizoenen echt niet minder zijn en zeker kunnen concurreren met de zomer.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.